Bitcoin 23 bin doları aşarak rekor kırdı (Yükseliş devam edecek mi,Bitcoin altına rakip olabilir mi?)

Sanal kripto para birimi Bitcoin'in 20 bin dolar barajını ilk kez geçmesinin ardından yatırımcıların Bitcoin'e olan ilgisi artıyor. Peki Bitcoin devam eden yükselişi ile altının yerine geçebilecek mi?

Bitcoin 23 bin doları aşarak rekor kırdı (Yükseliş devam edecek mi,Bitcoin altına rakip olabilir mi?)

Herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş vs. ile ilişkisi olmayan elektronik para birimi olan 'in fiyatı 2020'yılında iki katını aştı ve  ilk kez 20 bin dolar seviyesini geçerek rekor kırdı.

Dünyanın en büyük kripto parası , son 24 saatte yüzde 5.47 artışla 22,988.00 dolara yükselirken, birimin haftalık kazancı da yüzde 27.62'yi buldu. Bitcoin'in toplam piyasa hacmi de 426.5 milyar dolara yükseldi. Bitcoin'in fiyatı bu yıl neredeyse üçe katladı.


BİTCOİN'E OLAN YATIRIM ARTIYOR

Başta ABD'dekiler olmak üzere, şirketler ve genel olarak geleneksel yatırımcıların, Bitcoin'i alternatif yatırım aracı olarak görmeye başlamaları, kripto piyasalarında alımları artırdı.

ABD'li milyarder iş insanı Glenn Hutchins, devam eden büyük Bitcoin rallisinin suni olmadığını, 2017 yılındaki "fiyat balonu" ile aynı kefeye konulmaması gerektiğini ve  Bitcoin'in artık yere sağlam bastığının altını çizdi. Hutchins, "Bugünkü piyasa bireysel yatırımcılar tarafından yönlendirilmiyor; büyük yatırımcılar ve şirketler tarafından yönlendiriliyor" dedi.

BİTCOİN ALTININ YERİNE GEÇEBİLİR Mİ?

Bitcoin'in bu hızlı yükselişi ve altının reel faiz oranlarına ve dolara karşı düşük performans göstermesi ile birlikte dijital para birimi olan Bitcoin'in altının yerine geçebileceğine dair tartışmalar başladı. ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Bitcoin ile altının birlikte var olabileceklerini ve elektronik para birimi olan Bitcoin'in altına olan talebi bir miktar düşürse de değerli metalin pozisyonunu koruyabileceğini söyledi.

Goldman, “şeffaflık sorunları ve spekülatif perakende satışların Bitcoin’i riskli bir varlık hale getirmesinden dolayı” kurumların ve zengin yatırımcıların kripto paralara yatırım yapmaktan kaçındığını söyledi.

Sayfa Yükleniyor...