Bitcoin 'Güney Kore' ardından düşüşünü sürdürdü

Güney Kore hükümeti, isimsiz kripto para hesapları açılmasının yasaklanması ve regülatörlere gerektiğinde sanal para platformlarını kapatma imkanı verilmesi gibi bir dizi tedbir üzerinde çalışıyor. Söz konusu haberin duyulmasıyla Bitcoin fiyatı bin dolardan fazla geriledi.

Bitcoin 'Güney Kore' ardından düşüşünü sürdürdü

Güney Kore hükümeti, ülkedeki kripto para birimi ticaretinde spekülasyonları
düzenlemek için ilave önlemler getireceğini söyledi.

Hükümetin yaptığı açıklamada, "Hükümet, birkaç kez sanal paraların gerçek para birimi rolü oynayamayacağını ve aşırı oynaklık yüzünden yüksek kayıplara neden olabileceğini söyledi" dedi.

Açıklamada, birçok sanal para biriminin işlem fiyatlarının Güney Kore'deki
borsalarda diğer ülkelerdeki borsalarda işlem görenlere göre çok daha yüksek
olduğu belirtildi.

Kore yayın organı Korea Biz Wire’ın haberine göre, iki büyük banka “kredi kartında biriken puanları bitcoine çevirme” hizmetine son verecek. KB Kookmiin ve Shinhan bankaları tarafından gerçekleştirilen ve halen geçerli olan uygulamaya göre, KB Kookmin Kart ve Shinhan Kart puanları ile bir kriptopara birimi olan ve her iki bankayla da ortaklık anlaşması imzalayan Coinplug satın alabiliyorlar.

Güney Kore Hükümetinin kriptoparalara karşı alacağı önlemler alınacağını ay başında açıklayan Kore Mali Denetim Komisyonu yöneticisi Choi Hong-sik, “Bankaların kripto paralarla işlem yapmalarını önleyeceğiz” demişti.

Korea Biz Wire’da yer alan haberde, Choi’nin açıklamasından sonra bankalar birer birer kriptopara takas hizmetlerine son verdiler.

Güne 14,781 dolarda başlayan Bitcoin, söz konusu haberin duyulmasıyla 13,550 dolara kadar geriledi. Bitcoin saat 09:00'da 13.775 dolardan işlem gördü.

İSMİNE 'COİN' EKLEYEN KAZANIYOR 

Sayfa Yükleniyor...