BM, 2021'i "Uluslararası meyve ve sebze yılı" ilan etti

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararı ile 2021 yılı "Uluslararası meyve ve sebze yılı" ilan edildi. İlgili etkinlikler ve kutlamalar, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yapılacak.

BM, 2021'i "Uluslararası meyve ve sebze yılı" ilan etti

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 2021 yılını Uluslararası Meyve ve Sebze Yılı olarak ilan etti.

Yıl boyunca beslenmede meyve ve sebzenin önemi, üretimden tüketime kadar olan süreçte yaşanan sorunlar, kayıplar, açlıkla mücadelede önemi, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkısı, küçük aile işletmelerine gelir sağlayıcı özelliği ve bir çok konuda çalışmalar yapılacak, etkinlikler düzenlenecek.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres, konuya ilişkin yayınladığı mesajda, sektöre dikkat çekmeyi ve insanlarla çevrenin daha sağlıklı olmasını sağlayacak bir üretim ve tüketim yaklaşımına bütüncül bir bakış açısı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Guterres "Meyve ve sebzeler sağlıklı ve çeşitli beslenmenin ana unsurlarıdır. İnsan vücuduna birçok besleyici maddenin girmesine, bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve bir dizi hastalık riskinin azaltılmasına katkıda bulunuyor. Ancak, bu çok büyük faydalarına rağmen yeterince meyve ve sebze tüketmiyoruz” dedi.

VİDEO: YERLİ ANTİCORONA VİRÜS BARİYERİ-ARŞİV

Sayfa Yükleniyor...