Arjantin'in borçları hakkındaki tasarı BM'de kabul edildi

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda, Arjantin'in, borçlarının yeniden yapılandırılmasına dair sunduğu tasarı onaylandı.

Arjantin'in borçları hakkındaki tasarı BM'de kabul edildi

Arjantin hükümeti tarafından Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na sunulan, alacaklıların eylemlerinin sınırlandırılması ve ülke borçlarının yeniden yapılandırılmasına dair tasarı onayladı.

Arjantin'in resmi haber ajansı Telam'da yer alan habere göre, oylamadan önce genel kurula hitap eden Arjantin Bakanı Axel Kicillof, Arjantin'in 2001'de borçlarını ödeyememesi sonrasında anlaşmayı ve daha sonra da yeniden yapılandırmayı reddeden yatırımcılara karşı verdiği mücadele için bu tasarının geçmesi gerektiğini ifade etti.

Kicillof, Arjantin'in şu anda büyük bir sıkıntı yaşadığını ve diğer ülkelerin de bu sıkıntıyı yaşayabileceğini vurgulayarak, tasarının kabul edilmesinin elzem bir adım olduğunu söyledi.

Arjantin'in borçları hakkındaki tasarı BM'de kabul edildi - 1 Geçen ağustos ayından New York'yaki mahkemenin verdiği karar sonrası Arjantin sokalarına asılan bir afiş

BM Genel Kurulu'ndaki oylamada 136 ülke tasarının lehinde, ABD, İngiltere, Kanada, Almanya, İsrail ve Japonya'dan oluşan 6 ülke ise aleyhinde oy kullandı. 41 ülke de çekimser kaldı.

Arjantin Dışişleri Bakanı Hector Timerman, BM'nin aldığı kararla dünya tarihini değiştirebilecek gücü olduğunu kanıtladığını bildirdi.

Kabul edilen tasarının Arjantin'in ödenmeyen borçlarıyla ilgili kontrolü ele almasına imkan sağlayacağı belirtiliyor.

Ağustos ayının sonunda New York Bölge İkinci İstinaf Mahkemesi'nin, ABD'deki bir mahkemenin tahvil sahibi alacaklıların, Arjantin'in 2002'den beri ödenmeyen borçlarından Arjantin Merkez Bankası'nı sorumlu tutabileceği yönünde aldığı kararını bozması da Arjantin'de zafer olarak görülmüştü.

2001 krizinden sonra ülkenin geçtiği zor süreçte tahvilleri ucuza alan ve borcun yeniden yapılandırma çabalarına da yanaşmayan bu fonlar, Arjantin yönetimi tarafından ülkenin borç sorunundan faydalanmakla suçlanıyor.

Sayfa Yükleniyor...