Bodrum'da kamp turizmi

12 çim sahadan 5'i tamamlandı.

Bodrum'da kamp turizmi

Bodrum'daki çim sahaları yapan şirketin sahibi İşadamı İsmet Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, sahaları yapmasındaki amacının Bodrum'da kamp turizmini geliştirmek olduğunu söyledi.

Bodrum'da kış aylarında, turizmde ölü sezon yaşandığına işaret eden Özer, ''Antalya'yı da örnek alarak kış turizminin Bodrum'da olacağına inandım, tek başıma yola çıktım. 3 yıl içerisinde 5 tane sahamız çimlendi. Turgutreis ve Ortakent beldelerinde hizmete girdi. Şu anda yurt içi ve yurt dışından Bodrum'a gelmek isteyen futbol takımları var. Geçen yıl birkaç tane turnuva yapıldı ama sahalarımız bitmemişti, yetersizdi, şimdi hizmete girdi'' diye konuştu.

Bodrum'un kamp turizmi için çok uygun bir iklime ve doğaya sahip olduğunu belirten Özer, şunları kaydetti:

''Bodrum'da oksijen oranı yüksek. Kış aylarında yağışı Antalya'ya göre daha az. Bodrum'da eskiden 5 yıldızlı oteller yoktu. Şimdi yalnız Turgutreis'te 8 tane 5 yıldızlı otel var. Kış aylarında ekim sonuna doğru herkes otelini kapatıyor. Yazın gelen turistler de her şey dahil sistemine göre geldiği için Bodrum esnafına hiçbir faydası yok. Oysa şimdi yurt dışından gelecek takımlar hem Bodrum'un tanıtımı, hem otellerin kazanmasını sağlayacak. Gelen sporcular kent merkezine inecek ve buradan alışveriş yapabilecek.''

Bu arada TFF 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Bandırmaspor, 30 kişilik kafileyle kamp yapmak üzere Bodrum'a gelerek çalışmalara başladı. Ortakent Beldesi'ndeki sahada antrenman yapan takımın Genel Menajeri Hüseyin Yenikan ise, Bodrum'da ortamın beklediklerinden daha iyi olduğunu söyledi. Antrenman yaptıkları sahayı da çok beğendiğini ifade eden Yenikan, ''Hiç bu kadar güzel saha beklemiyorduk'' dedi.

Bodrum'u daha sessiz olduğu için tercih ettiklerini anlatan Yenikan, şöyle konuştu:

''Bundan sonra da bu tür yerleri tercih edeceğiz. Çünkü artık futbol takımlarının biraz da sakinliğe ihtiyacı var diye düşünüyoruz. 4-5 takımın idman yaptığı sahanın zemini haliyle bozuk oluyor. Böyle yerleri tercih etmemizin sebebi biraz da futbol takımının kendi iç dünyasına dönmesi, güzel bir kamp geçirmesi. Kalabalık yerlere menajerler geliyor, futbol seyircisi geliyor. Müthiş bir yoğunluk oluyor. Futbolcu kampa da antrenmana da konsantre olamıyor. Onun için kampı böyle lokal yerlerde geçirmesi bizim için avantaj.''


Sayfa Yükleniyor...