Boğaziçi Elektrik'e 7 teklif geldi

İstanbul Avrupa Yakası'nın elektriğini dağıtan Boğaziçi Elektrik'teki TEDAŞ'a ait yüzde 100 oranındaki hissenin özelleştirilmesi ihalesine katılmak üzere 7 yatırımcı teklif verdi.

Boğaziçi Elektrik'e 7 teklif geldi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Boğaziçi EDAŞ'ın özelleştirilmesi için açılan ihalede 7 teklif alındığını açıkladı.

Şirket için nihai pazarlık görüşmelerinin bir hafta içinde yapılması bekleniyor.

ÖİB'den yapılan açıklamada, son teklif verme tarihi dün sona eren Boğaziçi EDAŞ ihalesine; Torunlar Gıda, Elsan-Tümaş-Karaçay OGG, Park Holding, Aksa Elektrik, Cengiz-Kolin-Limak OGG, Çalık Enerji ve IC İçtaş'ın teklif verdiği belirtildi.

İhalede teklif sahibi yedi firmanın yanı sıra, Enerjisa, Zorlu Holding, Genpa, Özyazıcı-Sultanahmet Turizm OGG ve Hintli TaTa Power'ın yeterliliği bulunuyordu.

Kaynaklar, Boğaziçi EDAŞ ihalesinde çoğu teklif sahibinin aynı olması sebebiyle Gediz EDAŞ'ın 4 Aralık olan son teklif verme süresinden önce Boğaziçi EDAŞ için nihai pazarlığın yapılacağını kaydetti.

Boğaziçi EDAŞ'ta yeterliliği bulunan 12 firmadan Özyazıcı İnşaat-Sultanahmet Turizm OGG dışındaki 11 firmanın Gediz EDAŞ ihalesi için de yeterliliği bulunuyor.

Gediz EDAŞ ihalesi için; 11 firmaya ek olarak, İş-Kaya İnşaat ve Fernas'ın da katılımıyla toplam 13 firmanın teklif verme yeterliliği bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...