BOJ: Dünyada toparlanma hafif olacak

Japonya Merkez Bankası Başkanı Shirakawa, dünya ekonomisinin aşırılıklardan kurtulması gerekeceği için küresel bir toparlanmanın fazla güçlü olmayacağını belirtti.

BOJ: Dünyada toparlanma hafif olacak

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Masaaki Shirakawa, dünya ekonomisinin büyüme yıllarında oluşan aşırılıklardan kurtulması gerekeceği için, küresel bir toparlanmanın fazla güçlü olmayacağını söyledi.

BOJ, Japon ekonomisi için yaptığı değerlendirmeyi üç yıldır ilk kez geçen hafta yükseltmişti. Shirakawa bazı umut verici işaretlere rağmen hem Japonya, hem de dünya ekonomisinin önünde önemli riskler bulunduğunu söyledi.

BOJ'un, şirket finansmanı alanındaki koşulları yakından izlemesi gerektiğine işaret eden Shirakawa, merkez bankasının şirketlerin finansman bulmalarını kolaylaştırmak için uygulamaya koyduğu alışılmamış önlemleri kaldırmak için acele etmeyeceğinin de işaretini verdi.

İş adamlarıyla yaptığı bir toplantıda konuşan Shirakawa, "Bu krizden önce uzun yıllar boyunca yaşanan yüksek ekonomik büyümeyi hesaba aldığımızda, aşırılıkların düzene kavuşturulmasının oldukça uzun bir süre alacağı olasılığını göz ardı edemeyiz" dedi.

BOJ Başkanı, örneğin ABD'deki konut piyasaları gibi bazı "aşırılıklar" konusunda ilerleme sağlanmış olmasına rağmen, bunları devreden çıkarmanın ve aynı zamanda da finansal sistemi onarmanın zor olduğunu ve Japonya'nın deneyimlerinin bunu gösterdiğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...