Borcu ödenmeyen köy için tek çare: Satmak!

CHP'li Öğüt, ''borçlarını ödeyemediği için köylerini satmak isteyen'' Dereyolu Köyü muhtarı ve beraberindekilerle basın toplantısı yaptı.

Borcu ödenmeyen köy için tek çare: Satmak!

Muhtar ve 2 köylü basın toplantısı sırasında ''Borcumuzu Ödeyemedik Köyümüzü Satıyoruz'', ''Ardahan Göle İlçesi Dereyolu Köyü Satılık'', ''Satılık Köy'' yazılı pankart açtı.        

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Dereyolu Köyü'nde 1985 yılında yapılan kadastro çalışmalarında köylülerin bin yıldır kullandığı arazilerin Hazineye yazıldığını, topraksız kalan köylülerin perişan olduğunu söyledi.        

Maliye Bakanlığının topraklar için toplam 3 milyon lira (hane başı 3 bin lira) kira istediğini anlatan Öğüt, köylülerin bu paraları ödeyemediği için kredi, yeşil kart, doğrudan gelir desteği gibi hizmetlerden yararlanamadığını anlattı.        

Öğüt, konunun çözümü için 7 yıldır uğraştığını belirterek, bu konuda bir de kanun teklifi verdiğini hatırlattı.       

Köylülerin Meclisin önünde kendilerini yakmak istediğini öne süren Öğüt, kendisinin bunu önlediğini ve basın toplantısıyla konuyu gündeme getirmeye razı ettiğini söyledi.        

Köy Muhtarı Ekrem Işık da bin yıldır kullandıkları topraklarının Hazineye kaydedilmesi sonucu mağdur olduklarını, 350 haneli köyün göçler yüzünden 81 haneye düştüğünü ifade etti.

Işık, köylülerin perişan olduğunu dile getirerek, ''Büyüklerimizden bu konunun çözülmesini bekliyoruz. Çözüm bulunmazsa, Meclisin önünde kendimizi yakacağız'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...