Borcunu 6 ayda ödeyene sicil affı (Sicil affı çıktı mı?)

Yaklaşık 12,5 milyon kişiyi ilgilendiren sicil affına ilişkin düzenleme Meclis'ten geçti. Geçmişten kalan borçlarını yeniden yapılandırması ya da 6 ay içerisinde ödenmesiyle sicil temizlenecek.

Borcunu 6 ayda ödeyene sicil affı (Sicil affı çıktı mı?)

Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen torba yasa ile vatandaşlara yönelik sicil affı getirildi.

KAÇ MİLYON KİŞİYİ KAPSIYOR?

Yaklaşık 12 milyon 500 bin kişiyi ilgilendiren düzenleme ile karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemeyenler, yükümlülüklerini yerine getirmeleri halinde, geçmiş ödeme performanslarına ilişkin olumsuz kayıtlar, kredi ve finansal kurumlarca dikkate alınmayabilecek.

GEÇMİŞTEKİ OLUMSUZ KAYITLAR SİLİNECEK

Yani bankalar, geçmiş sicil kayıtlarında yer alan bir takım olumsuz kayıtları dikkate almadan, doğrudan doğruya müşteriye kredi kullandırabilecek, bankacılık işlemleri yapabilecek.

6 AY İÇİNDE ÖDEME ŞARTI

Ancak burada bir koşul var. Bu durumda olan vatandaş veya esnafın geçmişten kalan borçlarını yeniden yapılandırması ya da 6 ay içerisinde bunları ödemesi gerekiyor.

Bireysel kredi kullananlar da dahil olmak üzere kredilerde sorun yaşayanların 6 ay içerisinde ya borcunun tamamını ya da çeklerini/senetlerini ödedikleri halde kara listeden 5 yıldan önce çıkamıyorlardı.

1,5 MİLYON ESNAF YARARLANACAK

Sicil affından yaklaşık 1 milyon 500 bin ile 1 milyon 600 bin arasında esnafın yararlanması bekleniyor.

Sayfa Yükleniyor...