Borsa 40 bin puanı gördü, nefesi yetmedi

İMKB haftanın ilk işlem gününde 40 bin puanın üzerine çıktı. Ancak o seviyede tutunamayan borsa günü 39 bin 840'tan kapadı.

Borsa 40 bin puanı gördü, nefesi yetmedi

Günlerdir yükselişini sürdüren İMKB yeni haftaya psikolojik eşiği aşarak başladı.

Borsa açılışta yüzde 1.8 yükselişle bu yıl ilk kez 40 bin puanın üzerine çıktı. Böylece İMKB Eylül 2008'den beri en yüksek düzeye çıktı.

40 binin üzerinde tutunamayan İMKB Ulusal 100 Endeksi günü yüzde 1.13 artışla 39 bin 840'tan tamamladı.

Seans kapanışı itibariyle borsa yılın rekorunu kırarken, endeks en yüksek 40 bin 195'i gördü.

Banka bilanço beklentileri, IMF anlaşması beklentisi ve gelişen ülkelerin olumlu performansından destek alan İMKB geçen hafta yüzde 4.4 yükselmişti.

Meksa Yatırım Araştırma Müdürü Tuncay Turşucu, "Bugün 40 bin puan seviyesinin etrafında fiyatların dengeleneceğini ve endeksin bu seviyenin üstünde tutunacağını düşünüyorum. Çünkü faiz, döviz ve yurtdışı piyasalardaki seyir İMKB'deki yükselişi destekliyor. Satışa yönelik bir sinyal yok. Pozitif bir rüzgar esiyor. Endeks şu anda 39 bin 800'ü destek haline getirmiş gibi görünüyor. Yukarı yönlü hareket devam ederse 40 bin 200 ve 40 bin 900'de dirençler oluşabilir" dedi.

Küresel borsalarda olumlu hava devam ediyor. ABD vadeli hisse senedi piyasaları yeni haftaya da hafif artıda başladı.

Asya borsalarında yüzde 1.5'e varan primler izlendi. Geçen hafta yükselişini sürdüren ve yüzde 5 değer kazanan Avrupa borsalarında da artış yaşandı.

Sayfa Yükleniyor...