Borsa 48 bini gördü

Gün içinde 48 binin üzerine çıkan İMKB 47 bin 771'le yılın yeni rekorunu kırdı.

Borsa 48 bini gördü

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'nin global ekonominin derin bir yavaşlamadan sonra toparlanma yolunda olduğunu söylemesinin ardından artan risk iştahına paralel haftanın ilk işlem gününde borsalarda yükseliş gözlendi.

Jackson Hole'deki yıllık konferans için hazırladığı konuşma metninde global hakkında olumlu ifadeler kullanan Bernanke, toparlanmanın yavaş olmasının beklendiğini ve önünde risklerin olduğunu da belirtti.

Bernanke, "Geçen yılki sert daralmanın ardından, ekonomik faaliyetlerin ABD ve dünyanın geri kalanında düzlüğe çıktığı görülmektedir. Kısa vadede büyümeye dönülme ihtimali yüksek gözükmektedir" dedi.

Bir bankacı, "Küresel risk iştahında artış korunmaya devam ediyor. Bernanke'nin açıklamaları ve ABD konut sektörü verileri özellikle önemliydi. Cuma gününü ABD piyasaları bu gelişmelerle yüzde 1.5'in üzerinde kazançla tamamladı. Döviz tarafında ilk etapta 1,47 TL ve ardından 1,45 TL hedeflenebilir" dedi.

Bu olumlu havanın etkisiyle Asya borsalarında yüzde 3'ün üzerinde yükselişler görüldü. ABD vadeli hisse senedi piyasalarında da yüzde 1'e yakın artışlar oldu.

BORSA 48 BİNİ GÖRDÜ
İMKB de haftanın ilk işlem gününe artışla başladı ve 48 bini gördü. 48 bin 33'e kadar çıkan İMKB Ulusal 100 Endeksi daha sonra kazançlarını geri vererek ilk seansı yüzde 0.34 artışla 47 bin 332 puandan tamamladı.

Endeks ikinci seansta bir ara düşüşe geçse de günü yüzde 1.3 artışla tamamladı. Endeks 47 bin 771 puana çıkarak yılın yeni rekorunu kırdı.

DOLAR 1,48'DE

Bankalararası piyasanın cuma günü spot kapanışında 1,4830/1,4870 lira olan en iyi dolar alış ve satış kotasyonları, 1,48 seviyesinde işlem gördü.

Sayfa Yükleniyor...