Borsa haftaya hafif düşüşle başladı

Goldman Sachs'ın etkisi ve anayasa değişikliği tedirginliğiyle borsa haftaya düşüşle başladı. Borsa yüzde 0.12 geriledi, dolar 1,49'u aştı.

Borsa haftaya hafif düşüşle başladı

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'a yöneltilen yolsuzluk suçlamalarıyla satışa geçen ABD borsalarını izleyerek haftaya hafif düşüşle başladı.

İMKB Ulusal 100 Endeksi haftanın ilk işlem gününde 56 bin 770 puana kadar geriledi. Borsa ilk seans sonunda yüzde 1.6 düşüşle 57 bin 301 puana indi. İkinci seansta kayıplarını azaltan endeks günü yüzde 0.12'lik düşüşle 58 bin 153 puandan tamamladı.

Piyasalar içeride Meclis Genel Kurulu'ndaki anayasa değişiklik paketi görüşmelerini yakından izleyecek.

ABD sermaye piyasaları denetleme kurulu SEC'in mortgage'a dayalı bir menkul kıymetin pazarlanmasında yolsuzluk yaptığına dair Goldman Sach'a yönelttiği suçlamanın ardından, İngiltere ve Almanya da yatırım bankasının işlemleri hakkında daha fazla bilgi isteyeceğini söyledi.

Tacirler Menkul Değerler Araştırma Müdürü Aydın Sözübir, "Goldman Sachs'a yöneltilen suçlamalar nedeniyle yurtdışı düşüşte. İçeride de anayasa değişikliği görüşmeleri başlıyor. Şu anda bir etkisi olmasa da, görüşmelerde olumsuzlukla karşılaşılabileceği ihtimali de var" dedi.

HSBC'nin strateji bülteninde de, "Goldman Sachs ile ilgili olarak ABD’de açılan dava; Almanya ve İngiltere’nin de dava açma hazırlığında olduklarına ilişkin haberler ve başka bankalar aleyhine de dava açılacağı endişeleri olumsuz bir havaya yol açıyor. Risk iştahındaki azalma ve yatırımcıların güvenli liman arayışları gözlemleniyor... Hisse senedi piyasasında ise kâr satışları ile de desteklenecek olan satışların belirgin bir düşüşe yol açacağı kanaatindeyiz" yorumu yer aldı.

DOLAR 1,49'UN ÜZERİNDE
Geçen hafta 1,47 düzeyine kadar gerileyen dolar haftaya artışla başladı. Bankalararası piyasada dolar 1,4940 liraya kadar yükseldi.

Sayfa Yükleniyor...