Borsa İstanbul'dan devre kesici kararı

Borsa İstanbul'da yüzde 5'lik devre kesici uygulaması yukarı yönlü olarak kaldırıldı. Aşağı yönlü olarak ise yüzde 5 olarak uygulanmaya devam edecek.

Borsa İstanbul'dan devre kesici kararı

Borsa İstanbul, pay piyasasında sürekli işlem yöntemiyle işlem görmekte olan sıralarda, yukarı yönlü yüzde 5 olarak uygulanmakta olan devre kesici tetikleme oranını kaldırdı.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, pay piyasasında sürekli işlem yöntemiyle işlem görmekte olan sıralarda 13 Mart'tan itibaren aşağı ve yukarı yönlü yüzde 5 olarak uygulanmakta olan devre kesici tetikleme oranının ikinci bir duyuruya kadar yukarı yönlü olarak kaldırıldığı belirtildi.

Açıklamada, ilgili sıralarda yüzde 5 devre kesici tetikleme oranının aşağı yönlü olarak uygulanmaya devam edileceği kaydedildi.

BIST 100 Endeksi dün yüzde 8 düşüşle 88 binin altına geriledi, endeks böylece Mayıs 2019'dan beri en düşük kapanışını yaptı.

Borsa bugün ise, 87 bin puanın üzerinde işlem görüyor.

Borsa İstanbul'dan devre kesici kararı - 1

Devre Kesici Uygulaması (Otomatik Seans Durdurma Sistemi) nedir?

Devre Kesici Uygulaması (Otomatik Seans Durdurma Sistemi) kısaca; Sürekli İşlem Bölümü'nde fiyat değişiminin eşik değeri aşması durumunda işlemlerin geçici süre durdurulması ile emir toplama aşamasına alınması durumudur.

Sayfa Yükleniyor...