Borsada 'Martı' fırtınası

Borsada 2010 yılı başı itibariyle en çok kazandıran hisse açık farkla Marmaris Martı oldu.

Hürriyet gazetesinden Eren Güler'i haberine göre; Martı Grubu'nun turizm sektöründeki temsilcisi Marmaris Martı ilk 7 gün sonunda tam yüzde 47 değer kazandı. Hisseler 0.84 liradan 1.24 liraya çıkarken, piyasa değeri de 108 milyon liraya yükseldi.

Borsacılara göre bu hızlı artışın en önemli nedeni, Marmaris Martı'nın yüzde 94 hissesine sahip olduğu Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile ilgili haberler. Şirket, kulislerde Martı GYO'nun halka arz edileceğine ilişkin söylentileri yaptığı bir açıklama ile doğruladı. Şirketten önceki hafta yapılan açıklamada, "Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın halka arzı için çalışmalara başlanılmasına karar verildi" denildi. Martı GYO'nun halka arzı ile birlikte şirketin kasasına nakit para gireceği beklentisi de hisseleri bir anda 2010'un yıldızı yaptı.

EN ÇOK KİM ALDI?
4 Ocak ile 12 Ocak arası alımlara bakıldığında ilk sırada Yatırım Finansman yer alıyor. Şirket bu dönemde 0.9 liraya maliyetle 4 milyon 378 bin adet Martı hissesi almış. Onu 1 milyon 440 bin lot ile Finans Yatırım ve 1 milyon 395 bin lot ile Gedik Yatırım izliyor.

Satıcılar sırasında ise en başta 2 milyon 374 bin lot ile İş yatırım bulunuyor. Onu 1 milyon 126 bin lot ile Yapı Kredi Yatırım ve 1 milyon 114 bin lot ile Garanti Yatırım izliyor. 

MARTI GYO NE YAPAR?
Marmaris Martı hisselerini uçuran Martı GYO'nun en dikkat çekici projesi Narin Park. Çerkezköy'deki proje 436 bin metrekare üzerinde 7 bin konuttan oluşuyor ve bölgenin en büyük projesi. Etap etap yapılıp teslim edilecek projenin 2015 yılında tamamlanması hedefleniyor. Şirketin, Orhaniye'de Martı Hemitea Otel, Ayın Koyu'nda Martı Giova ve Sarıgerme'de Martı Sarıgerme projeleri de devam ediyor.  




Sayfa Yükleniyor...