Borsada stopaj dalgası

Yerli ve yabancı yatırımcıya stopajın eşitleneceğine yönelik karar sonrasında borsa haftayı yüzde 2.41 kayıpla tamamladı.

Borsada stopaj dalgası

Yerli ve yabancı yatırımcılara stopajın eşitleneceği yönündeki haberlerin ardından ilk seansta 50 bin 500 seviyelerine kadar gerileyen İMKB 100 ikinci seansta da düşüşünü sürdürdü.

Özellikle banka ve holdinglere gelen satışlarla 50 bin seviyesinde tutunamayan İMKB Ulusal 100 Endeksi haftayı yüzde 2.41 düşüşle 49 bin 790'dan tamamladı.

Anadolu Yatırım Analisti Gülizar Özdemir yurtdışı piyasalarındaki bozulma, içeride ise banka, holding hisselerine gelen satış ve stopaj haberinin kâr realizasyonlarına bahane olduğunu söyledi.

Halk Yatırım Araştırma Müdürü Aslıhan Balaban da "Piyasalar stopaj konusundaki haberle çok zamansız karşılaştı. Anayasa Mahkemesi'nin kararı hemen yürürlüğe girmese de piyasada hemen fiyatlanmaya başladı. Yetkililerden konu hakkında gelen haberler ise borsada yukarı yönlü tepkiye yol açtı." dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Reuters'a yaptığı açıklamada Anayasa Mahkemesi'nin yeni düzenleme için kendilerine geniş bir süre verdiğini, bu süre içinde mevcut uygulamanın süreceğini ve bütçe disiplini ile yatırım iklimini göz önüne alan bir düzenleme yapacaklarını söylemişti.

Sayfa Yükleniyor...