Borusan'a enerjide Alman ortak

Alman EnBW , Borusan Holding'in iştiraki Borusan Enerji'nin yüzde 50'sini satın alacak. İki grup, uzun vadede 2.000 MW'lık elektrik santrali yatırımı yapacak.

Borusan Holding ile EnBW Energie Baden – Württemberg AG, Türkiye’de enerji sektöründe stratejik ortaklık yapma kararı aldı.

İmzalanan prensip anlaşması doğrultusunda bu ortaklık, EnBW’nun Borusan Enerji’nin yüzde 50 hissesini satın alması yoluyla gerçekleşecek. Borusan ve EnBW’nun, öncelikli hedefi 1.000 MW’lık yatırımı tamamlamak.

Stratejik ortaklığın uzun vadeli hedefi ise önümüzdeki dönemde büyük çoğunluğu yenilenebilir enerji kaynaklarından olmak üzere 2,000 MW’lık yatırım yapmak olarak belirlendi. Borusan Enerji’nin yaklaşık 912 MW’ı bulan proje portföyü ortaklığa dahil olacak.

ALMANYA'NIN ÜÇÜNCÜ BÜYÜĞÜ
Almanya’nın üçüncü büyük enerji şirketi olan EnBW AG, elektrik üretimi ve dağıtımı, doğalgaz sondajı ve dağıtımı ile enerji ve çevre hizmetlerinde faaliyet gösteriyor.

15.000 MW elektrik üretim kapasitesine ve 2007 itibarı ile 14 milyar Euro yıllık ciroya sahip olan şirketin 6 milyon müşterisi bulunuyor.

Merkezi Almanya’nın Karlsruhe kentinde bulunan EnBW AG, Orta ve Doğu Avrupa’da faaliyet gösteriyor. Şirket konvansiyonel elektrik santralleri, nükleer santraller işletiyor ve hidroelektrik santrallere odaklanıyor.

Sayfa Yükleniyor...