Boyner: En zor günlerde enseyi karartmadım

TÜSİAD Genel Kurulu'nda başkan olarak son kez konuşan Ümit Boyner, "En zor günlerde bile Çetin Altan'ın tabiriyle enseyi karartmadım'' dedi.

Boyner: En zor günlerde enseyi karartmadım

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, TÜSİAD 43. Olağan Genel Kurulu'nda başkan olarak son konuşmasını yaptı. Boyner, görevi çok emin ellere teslim ediyor olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kürt meselesinde esen barış rüzgarlarının, içinde, Paris'te işlenen cinayetlerin söndüremeyeceği umut ışığının yanmasına yol açtığını, milletçe 30 yıllık kabusun biteceğine dair emarelerin artmasına sevindiklerini belirten Ümit Boyner, şunları kaydetti:

''Toplumsal dokumuzu giderek daha derinden kemiren bir sorunun çözümünde sona yaklaştığımız duygusu içimi ısıtıyor. Yöntemlerle ilgili faklı düşünenler olabilir. Çözüme ulaşmakta faklı nedenler benimsemiş olabiliriz ama toplumun neredeyse her kesimi artık 'çözüm' diyor. 'Artık silahlarla değil birbirimizle konuşalım' diyor. Ne olursak olalım kendimize hangi kimliği uygun görürsek görelim bu toprakların insanıyız. Bizler ve çocuklarımız barışı ve çözümü hak ediyoruz. Terörün sona erdirilmesi kadar Kürt sorunun çözümüne odaklanacağımıza dair ümitler besliyorum. Tüm bu duygular ayrılık hüznümü dengeliyor.''

Boyner, ayrılık anlarının zor olduğunu vurgulayarak, ''İnsanın alıştığından uzaklaşması, bir dönemim defterini kapatması meşakkatli bir iş. Belki en zoru çalışma arkadaşlarından ayrılması... Onların desteği ile en zor günlerde bile Çetin Altan'ın tabiriyle enseyi karartmadım'' dedi.

Veda konuşmasında bir nevi muhasebe sunmak istediğine dikkati çeken Boyner, 3 yıl boyunca Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yerlerine gidip, Türkiye'nin ve dünyanın nasıl değiştiğini gözlemleme imkanı bulduğunu, gittiği her yerde derneğin ilkeleri ve hedefleri doğrultusunda görüşlerini açıkladığını, yurtiçinde, ülkenin dinamizminin dünyaya açılmasının yarattığı canlılığı ve ışık hızıyla yaşanan dönüşümü gördüğünü ve Türkiye'nin her köşesinde iş dünyasının enerjisini, yaratıcılığını izlediğini anlattı.

Gittikleri her yerde Türkiye'nin geleceği için inandıkları şeyleri anlattığını, sermayeyi asla coğrafi alanlara bölmeden, kayıtsız ekonominin kayıtlı olana haksızlığını haykırarak, Anadolu'da vizyonlarını paylaştıklarını dile getiren Boyner, ''Ülkenin ortak çıkarı için konuştuğumuzu, esas mücadelenin refah huzur ve barış mücadelesi olduğunu anlayanların coşkulu desteğini aldım. Her zaman olduğu gibi Türkiye'yi dünyada önde gelen bir ülke yapma sevdasını savundum. Daha özgür, demokratik, adil, şeffaf bir Türkiye için yapılması gerekenleri Türkiye için paylaştık'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...