Boyner: 'İhtiyarlar heyeti'ne yollanıyorum

TÜSİAD'da başkanlık görevini Ocak'ta bırakacak olan Ümit Boyner, "TÜSİAD Başkanlığı bir kere yeterli. Seçim sonrası 'ihtiyarlar heyeti'ne yollanıyorum. Hayatımda ciddi bir değişim olacak" dedi.

Boyner: 'İhtiyarlar heyeti'ne yollanıyorum

TÜSİAD'da başkanlık görevini Ocak ayında bırakacak olan Ümit Boyner, CNBC-e'den Burcu Artık'ın sorularını yanıtladı.

Boyner başkanlık sonrası süreç için şunları söyledi: "Hayatımın ciddi bir parçasıydı. TÜSİAD Başkanlığı seçimleri sonrası 'ihtiyarlar heyeti'ne yollanıyorum. Hayatımda ciddi bir değişim olacak. Belki küçük bir boşluk bile olabilir. Kendi gelişimim açısından ciddi bir eğitim süreci geçirdim. Bunun beni sınamış bir dönem olduğunu düşünüyorum. Bir takım sosyal sorumluluk projelerine daha fazla ağırlık vermeyi ümit ediyorum. Sosyal projeler üretmeye devam etmek istiyorum. TÜSİAD başkanlığı bir kere yeterli."

"Türkiye'nin notu yükselirse iyi olur" diyen Boyner, bunun gecikmiş bir yükselme olacağını ve doğrudan yabancı yatırım gelmesinde faydası olacağını ifade etti.

Türkiye'nin mali disiplin konusunda doğru adımlar attığını belirten Boyner, "Dünyadaki konjonktür, Avrupa piyasasının küçülüyor olmasıyla günden güne yönetimi yapılması gerekiyor. Orta vadeli planda özel kesim yatırımında yüzde 7'lik artış öngörülmüş. Demek ki bizden de bir şey bekleniyor. Özel kesim de üzerine düşen yatırımları yapmaya devam etmeli" dedi.

Sayfa Yükleniyor...