BP dev bir petrol yatağı keşfetti

İngiliz petrol şirketi BP, Meksika Körfezi'nde dev bir petrol yatağı keşfettiğini açıkladı.

BP dev bir petrol yatağı keşfetti

BP'nin keşfi, dünyanın diğer bölgelerindeki zengin petrol yataklarına yatırım yapamayan Batılı büyük petrol şirketleri için Meksika Körfezi'nin önemini vurguluyor.

BP yazılı açıklamasında petrolün, bir derin su körfezi olan Meksika Körfezi'ndeki Tiber kuyusunda bulduğunu bildirdi. Kuyu, Keathley Kanyonu'nun 102 numaralı bloğunda açılmıştı.

BP'nin bloktaki faaliyet payı yüzde 62 iken, Brezilya kamu şirketi Petrobras'ın yüzde 20 ve ABD petrol şirketi ConocoPhillips'in de yüzde 18 payı bulunuyor.

BP araştırma ve üretim şefi Andy Inglis, "Bu keşifler, işletilen alanların yüzölçümü bakımından sanayinin lideri olduğumuz gerçeğiyle birlikte, Meksika Körfezi'ndeki derin su faaliyetlerimizin önümüzdeki 10 yılın ikinci yarısına kadar büyümesini destekleyecek nitelikte" dedi.

BP, bulunan petrolün hacminin belirlenmesi için daha fazla değerlendirmeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Suudi Arabistan, Venezuela ve Rusya gibi petrol zengini ülkelerin en zengin yataklarının işletmesini kendi devletlerine ait petrol şirketlerine vermeleri nedeniyle, Meksika Körfezi Batılı büyük petrol şirketleri için giderek artan bir önem kazanıyor.

Sayfa Yükleniyor...