BP Türkiye'de fırsatlara bakacak

BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Harding, Türkiye'de organik büyümeyi hedeflediklerini, satın alım fırsatlarını değerlendirdiklerini söyledi.

BP Türkiye'de fırsatlara bakacak

BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Richard Harding, Türkiye'de organik olarak büyümeyi hedeflediklerini fakat sektördeki hızlı gelişim nedeniyle ortaya çıkacak konsolidasyon ve satın alma fırsatlarını da değerlendirdiklerini söyledi.

Reuters'ın sorularını yanıtlayan Harding, "Biz şirket olarak organik büyümeyi hedefliyoruz ama sektörde çok hızlı bir büyümeye de şahit oluyoruz. Bu da bir konsolidasyona neden olabilir. Her zaman da önümüze çıkan bu tür fırsatları değerlendiriyoruz ve göz önünde bulunduruyoruz" dedi.

BP'nin Türkiye'de çok güçlü bir geçmiş bulunduğunu ve gelecek yıl Türkiye'de 100'üncü yıllarını kutlayacaklarını kaydeden Harding, "Müşteriyi daha iyi anlayıp onlara daha yakın olmak üzerine bir vizyonum var. Ayrıca bayilerimizle de daha güçlü ilişkiler geliştirmeyi hedefliyorum" diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl sektörün çok önemli bir değişim yaşadığını ifade eden Harding, şöyle devam etti: "Uzun dönemli kontratlarımız beş yıl ile sınırlandı. Biz de beş yıllık kontrat sürelerinin dinamiğinin ne olacağını anlamaya çalışıyoruz. Türkiye'de önümüzdeki beş yılda güçlü bir biçimde büyümeyi hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl elimizdeki kontratları çok verimli bir biçimde değiştirmeye çalıştık. Şimdi de kafamızı kaldırdık ve artık önümüze bakıyoruz. Ortaklarımızla ilişkilerimizi geliştirmek ve yeni iş ortaklıkları geliştirerek büyümeyi devam ettirmek istiyoruz."

Harding, şu anda yüzde 12.5'lik bir pazar payları olduğunu, şu aşamada somut hedefleri bulunmadığını belirterek, "Ama büyümek istiyoruz. Özellikle de filo işinde büyümek istiyoruz. 600 bayimiz var. Bu sayıyı da kesinlikle artırmak istiyoruz" diye konuştu.

Yüksek fiyatların olduğu ortamlarda iş yapmanın zor olduğunu, bunu özellikle de son 2-3 ayda ham petrol fiyatlarındaki hızlı artış nedeniyle de yaşadıklarını kaydeden Harding, bunun yaptıkları işin üzerinde baskı oluştuğunu kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...