Brent petrol 2 yılın zirvesini gördü

Brent petrolün varil fiyatı son 26 ayın en yüksek seviyesi olan 58,87 seviyesini test etti.

Brent petrol 2 yılın zirvesini gördü

Brent petrolün varil fiyatı, Irak Kürt Bölgesel Yöntemi referandumu kaynaklı kaygılar ve Kuzey Kore'den gelen dünkü açıklamaların ardından sert yükselişle güne 58,45 dolar seviyelerinden başladı.

Dün güne 56,30 dolar seviyesinden başlayan Brent petrolün varil fiyatı, gün içinde yükselişini sürdürdü. Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho'nun, ABD Başkanı Donald Trump'ın sözlerini savaş ilanı olarak nitelendirmesinin ardından 58 dolar seviyesini aştı.

Kuzey Irak'taki referandum ve Kuzey Irak petrolünün uluslararası pazarlara ulaşamaması riskinin yarattığı endişeler nedeniyle dün akşam saatlerinde Brent petrolün varil fiyatı son 26 ayın en yüksek seviyesi olan 58,87 seviyesine ulaştı.

Uzmanlar, bugün Kuzey Kore ve IKBY ile ilgili açıklamaların yanı sıra ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen'ın yapacağı konuşmanın yatırımcı kararları üzerinde etkili olabileceğine dikkat çekiyor.

Uzmanlar, Brent petrolde teknik olarak 58,68 ile 58,92 dolar aralığının direnç, 58,20 ile 58,44 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceğini belirtiyor.

Sayfa Yükleniyor...