Brezilya’yı sambacılar bile kurtaramayacak

Ekonomistler Brezilya’da devam eden Rio Karnavalı’nın ekonomideki durgunluğun önüne geçemeyeceğini belirtti.

Brezilya’yı sambacılar bile kurtaramayacak

Brezilya’da yaklaşık bir haftadır devam eden Rio Karnavalı sokakları canlandırsa da bu yıl ekonomiyi hareketlendirmeye yetmeyecek gibi görünüyor.


Rio de Janerio’da düzenlenen resmi karnaval ülke ekonomisine 628 milyon dolar katkı sağlıyor ve yaklaşık 250 bin kişilik geçici iş imkanı yaratıyor.

Karnaval boyunca bilet satışlarından reklamlardan ve TV yayın haklarından 42.8 milyon dolar gelir elde ediliyor.

Ancak ekonomistler Brezilya’da bu yıl yavaş bir ekonomik iyileşme yaşanacağına karnavalın iyileşmeye etkisinin sınırlı kalacağına işaret ediyor.

CNBC yayınına katılan Citigroup Küresel Makro Stratejiler Direktörü Maya Bhandari, bu yıl Brezilya'da büyümeyi yüzde 0.3 olarak beklediklerini söyledi.

Bhandari, “Brezilya’da işlerin kötüye gittiğini düşünüyoruz. Diğer BRIC ülkelerindeki gibi bir hareketlilik gözlemlemiyoruz” diye devam etti.

DÜNYA KUPASI DA ETKİ ETMEYECEK
Rio Karnavalı’ndaki organizasyon, 2014 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Brezilya’da büyük etkinliklerin düzenlenmesine yönelik güveni artırdı. Ancak Bhandari Dünya Kupası’ndan büyük ekonomik katkının beklenmemesi gerektiğine işaret etti.

Bhandari, “İngiltere’de ve Çin’de düzenlenen Olimpiyat Oyunları’nın ülke ekonomilerine çok büyük katkı sağlamadı. Brezilya için de aynısı beklenmeli” dedi.

HABERİN DEVAMI CNBCE.COM'DA

Sayfa Yükleniyor...