Brown: D. Avrupa bankalarına yardım edilmeli

İngiltere Başbakanı Brown, Orta ve Doğu Avrupa’da bankaların desteklenmesi ve kredi akışının sağlanması için bölgenin acil mali yardıma ihtiyacı olduğunu belirtti.

Brown: D. Avrupa bankalarına yardım edilmeli

Avrupa ülkelerinin finansal krizle mücadelede ortak yol belirlemesi amacıyla dün yapılan liderler toplantısında konuşan İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Doğu Avrupa’daki finansal sorunların diğer ülkelerde de refaha zarar verebileceğini kaydetti.

Toplantıda, Doğu Avrupa’da ve diğer bölgelerdeki ekonomilere milyarlarca dolar destek sağlayan Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) kaynaklarının iki katına çıkarılması yönünde görüşe destek geldi.

Gazetecilere konuşan Brown “Yabancı bankaların kendi ülkelerine döndüğü ve finansal kuruluşların desteği olmadan bankacılık sektörünü sermayelendirmenin zor olduğu Orta ve Doğu Avrupa gibi bölgelere yardım edilmesi gerekmektedir. Bu sebeple IMF’nin kriz sonrasında değil, kriz gerçekleşmeden harekete geçebilmesi için kaynaklarının 500 milyar dolara çıkartılmasını teklif ediyoruz” dedi.

Politika yapıcılar, geçen haftalarda yabancı bankaların dış pazarlarda faaliyetlerini azaltarak kendi iç pazarlarına dönmelerinden kaynaklanan kredi kaynaklarında azalma sorunuyla mücadele etmek zorunda kalmışlardı. Kredi akışının azalması küçük ülkelerde ekonomik faaliyetleri tehdit ediyor.

Brown, 2 Nisan’da yapılacak, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin katılacağı G20 zirvesinde IMF’nin kaynaklarının artırılması kararının alınmasını hedefliyor.

Sayfa Yükleniyor...