Bu da İzmir'in çılgın projesi

Başbakan Erdoğan İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmirliler'e de müjde verecek. Şehrin iki yakasını tüp geçitle birleştirecek projenin 4 Haziran'da açıklanması bekleniyor.

Bu da İzmir'in çılgın projesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir'e de müjde vermeye hazırlanıyor.

Sabah'ın haberine göre, Erdoğan'ın İzmir'in iki yakasını birleştirecek tüp geçit projesini 4 Haziran'da yapılacak İzmir mitinginde açıklaması bekleniyor. Şehrin en büyük sorunu olan trafiğe çözüm getirecek projenin detayları tamamlandı.

Sır gibi saklanan projeyi Ulaştırma Bakanlığı hayata geçirecek. Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı İzmir'den aday gösteren Başbakan Erdoğan, İzmir'de, "ideolojiye değil hizmete oy verin" çağrısında bulunacak.

İzmir'in trafik sorunun çözümü için hazırlanan tüp geçit projesini "İzmir'in çılgın projesi" olarak tanıtacak olan Erdoğan, projenin tüm detaylarını açıklayacak.

İKİ YAKA DENİZ ALTINDAN BİRLEŞECEK
İzmir Körfezi'ne yapılacak tüp geçit, Üçkuyular-Karşıyaka arasını deniz altından birleştirecek. Kıyıların bir kısmı doldurulacak. Projenin 3 kilometrelik bölümü deniz altından geçecek. Yaklaşık maliyeti 1.5-2 milyar dolar olacak proje yap-işlet-devret modeliyle yapılacak.

YILDA 10 MİLYON ARAÇ GEÇECEK
Otomobil ve minibüslerin kullanacağı tüp geçiş iki katlı olacak. Bir kat gidiş, diğer kat geliş olarak kullanılacak. Her katta iki şerit olacak ve aynı anda iki araç yan yana aynı yöne gidebilecek. Deniz yüzeyinden 50-60 metre derinlikten geçecek tüp geçişi yılda 10 milyon aracın kullanması bekleniyor. Her geçen araçtan 10 lira ücret alınacak.


Sayfa Yükleniyor...