Bu evlerde "Pazartesi sendromu" yok

Daha önce Güneşli’deki projesini satışa çıkaracağını açıklayan Ağaoğlu, Ocak ayında başlayacak satış öncesinde talepleri “sıraya” almaya başladı.

Bu evlerde "Pazartesi sendromu" yok

Ağaoğlu, bu yıl ilk kez geçtiği Avrupa Yakası’ndaki 3. konut yatırımı “My Residence 212 İstanbul” projesini tanıttı. Güneşli’deki Basın Ekspres Yolu üzerinde yer alan arazide, Akın Holding ile Ağaoğlu arasında hâsılat paylaşımı esasına göre geliştirilen My Residence 212 İstanbul “ev-ofis” projesi 503 daireden oluşuyor.

Toplam 147 milyon TL’lik yatırım değerine sahip olan “My Residence 212 İstanbul”, büyüklükleri 81,07 metrekareden 126, 42 metrekareye kadar 10 ayrı tipte ev-ofis modelinden oluşuyor. My Residence 212 İstanbul’da yaşayanlar, profesyonel düzeyde çok amaçlı toplantı salonları, 7/24 saat çalışan çok dilli call-center, vale parking, kuru temizleme, çiçek bakım, mobil kuaför, 24 saat acil sağlık servisi, lounge, restoran, ücretsiz danışmanlık servisleri, 24 saat güvenlik sistemi, housekeeping, satış sonrası teknik destek hizmetleri ve 24 saat elektrik tesisat arızalarında ücretsiz müdahale gibi hizmetlerden yararlanacak.

Dairelerin fiyatları 239 bin 700 lira ile 411 bin 700 lira arasında farklılık gösteriyor. My Residence 212 İstanbul için hazırlanan kampanyada, fiyatın yüzde 1’i peşin, kalan yüzde 9’u ise Ocak 2010'da ödenecek. 15 Haziran 2010 ve 15 Ocak 2011 tarihlerindeki yüzde 10'luk iki ara ödemenin yanı sıra yüzde 70'lik tutar için Akbank, Garanti Bankası ve DD Mortgage’tan kredi kullanabilecek.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu:
“Ev-ofis projesiyle bölgedeki çok önemli bir eksiği gidereceğiz”
“Bölge ticari ve yaşam olarak hızlı gelişen bir yer. Sayın Nuri Akın’ın bize olan güvenine teşekkür ediyorum. Orada ileri görüşlü bir alışveriş merkezi yaptılar. Biz de yanındaki rezidansla ilgilendik ve Nuri Bey ile anlaşıp el sıkıştık. Maalesef biz mesai yaparken zamanımızın çoğunu bürokrasiye harcıyoruz. Bu projede Akın Holding bu konuda ilerlemiş ve işimizi oldukça kolaylaştırmıştı. Biz önce bölgedeki ihtiyaca yönelik bir araştırma yaptık ve mevcut konsepti gözden geçirdik. Daha önce geliştirdiğimiz “modern ofis” konseptini daha da ileriye götürerek “ev-ofis” modelini ortaya çıkardık. Bu proje inanıyorum ki bölgedeki ihtiyaca cevap verecek ve önemli bir eksiği giderecek.”

Akın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Akın:
“İşi en güvendiğimiz şirkete verdik”
“Uzun yıllar Edip İplik olarak üretim yaptığımız fabrikamızın bulunduğu arsayı, zamana ve bölgenin değişen dinamiklerine göre farklı bir projeyle değerlendirmek istedik. Edip İplik fabrikasını kurduğumuz zamanlarda bir köy olan İkitelli, şu anda yüzünü batıya dönmüş, gelişmekte olan bir iş ve yaşam merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. İstanbul’un en büyük üçüncü ilçesi olan Bağcılar, aynı zamanda İstanbul’un en çok göç alan ve en çok genç nüfusu da içinde barındıran bir bölge.

Hızlı ve büyük değişimlere sahne olan Bağcılar’ın farklı dinamiklerine uyum sağlaması ve aynı zamanda kentsel değişimde etkin rol oynaması amacıyla 212 İstanbul projesini oluşturduk. 212 İstanbul, şehir hayatının tüm yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayacak bir Alışveriş Merkezi ve tüm modern yaşam ihtiyaçlarını karşılayacak bir ‘residence’ projesini aynı çatı altında buluşturmayı amaçlıyor.”

Akdeniz İnşaat Genel Müdürü Hasan Rahvalı:
“1+1 dairelere talep çok ancak arz eksiği var”
Akdeniz İnşaat Genel Müdürü Hasan Rahvalı da şu bilgileri verdi:

“Biz projelerimize hazırlanırken demografik yapıyı yakından izliyoruz. Evlenme ve boşanma rakamları önemli bir gösterge. Bugün evlenme yaşının ortalaması 28,5 ve ev ihtiyaçları da özellikle bu yaşlarda başlıyor. Türkiye’de 2008 yılında 641 bin çift evlenmiş, İstanbul’da ise bu rakam 107 bin 963 olmuş. Diğer yandan boşanma rakamları ise İstanbul’da 20 bin 703, Türkiye’de 99 bin 663. Nitelikli konuta olan talep artıyor.

İstanbul’da bugün 3 milyon 750 bin konut var ve bunların 3’te birinin ruhsatı yok. Yılda 125 bin yeni konut yapılırsa kaçak ve niteliksiz konut açığı kapatılabilir ve konut yenileme gereksinimi tamamlanabilir. Mevcut konut stoğunda 3+1 dairelerde arz eksiği yok ancak 1+1 dairelerde talebin arttığını açıkça görüyoruz bu noktadaki arz yetersiz."

Sayfa Yükleniyor...