Bu otelde her şey tuhaf

Rize'de hizmet veren bir otel, konukların bavullarının ilkel teleferikle taşınmasının yanı sıra resepsiyon, merdivenler, odalar ve tuvaletlerde bulunan tuhaf kural listeleriyle ilgi çekiyor.

Bu otelde her şey tuhaf

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde, bavul ve yüklerin ilkel teleferikle taşındığı otel, resepsiyon, merdivenler, odalar ve tuvaletlerde bulunan kural listeleriyle dikkati çekiyor.

İlçeye bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda, ana yola 60 metre uzaklıkta bulunan otele gelen yerli ve yabancı turistlerin bavul ve eşyaları ilkel teleferikle taşınıyor.

Okan Yenigün ve Bülent Saraloğlu'na ait olan ve çevrede "Tuhaf Otel" olarak adlandırılan otel, ilginç kurallarıyla tanınıyor. Yaklaşık 5 yıl önce başlatılan uygulamayla hazırlanan kurallar, otele giden patika yola konulan tabelalar ve otel içinde çeşitli noktalara yerleştirilen listelerle konuklara duyuruluyor.

"CİTTUM, CEZDUM, CÖRDUM"

Otelin rehberi Muhammet Önçırak (61), otele gelen müşterilerin, bavulların teleferikle taşınacağını öğrendiklerinde şaşırdıklarını dile getirerek, "Hemen kameralara sarılıyor ve fotoğrafını çekiyorlar. 'Laz aklı', 'Karadeniz usulü' gibi yorumlar yapıyorlar. Teleferiğe, 'Cittum, cezdum, cördum' diye yazdık. Bu bizim otelin patentli sloganıdır" diye konuştu.

"OTELİN 'LAZ' KURALLARI VAR"

Önçırak, otelin bir ev gibi olduğunu, hiç kimsenin odalara ayakkabıyla çıkamadığını söyledi.

Otelin 'Laz' kuralları olduğunu belirten Önçırak, "Otelin oda katlarına ayakkabıyla çıkmak kötü bir şey değil, ancak bize hep dağcı, yürüyüş ekipleri gelir. Otel ahşap olduğu için hem hijyen hem de gürültü açısından bu kurallar konuldu" dedi.

Oteldeki listelerde yer alan bazı ilginç kurallar şöyle:

"Burası tuhafiye oteldir. Burada tuhaf şeylerle karşılaşabilirsiniz. Ama tuhaf şeyler talep edemezsiniz.

Oda katlarına ayakkabıyla girilmez. Askeri kortejde yürür gibi topukları vurarak yürümeyiniz.

Sanki odalarımız otoparka bakıyormuş gibi manzaralı oda kaprisi yapmayınız.

Akşam yemekleri set menüdür. Yemek saatlerine uyunuz. Sonra meze payınızı yediklerinde gözünüz dolup dudaklarınız titremesin.''

Sayfa Yükleniyor...