Haluk Dinçer: Sanayinin payından hiç memnun değiliz

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, sanayinin toplam ekonomi içindeki payından memnun olmadıklarını ifade etti.

Haluk Dinçer: Sanayinin payından hiç memnun değiliz

TÜSİAD’ın yeni başkanının seçileceği Genel Kurul’da TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer son konuşmasını yaptı.

Dinçer, dünyada krizin artık sadece ekonomik olmadığını belirterek meşruiyet sorunları da olduğunu söyledi.

Dinçer "Küresel krizin bir yan sonucu olarak yönetimlere güven de azaldı" dedi.

Haluk Dinçer, önemli sayıda reform tamamlansa da yarıda kalan reformlar olduğuna işaret ederek "Krizle mücadele kapsamında önemli reformlar yapıldı, Türkiye 2001 yılından bu yana reformlar geçirdi, krizle hızımız yavaşladı. Açıklanan dönüşüm programının öncelikleri belirlenmeli" değerlendirmesinde bulundu.

''SANAYİNİN PAYI ÇOK DÜŞÜK''

Büyümenin kalitesine dikkat çeken Dinçer, "Büyümenin kalitesi ve verimlilik önceliklerimiz olmalı. Sanayinin toplam içindeki payından hiç memnun değiliz, artırılmalı" diye konuştu.

TÜSİAD YÜZDE 3,5 BÜYÜME BEKLİYOR

TÜSİAD, 2015 yılında Türkiye ekonomisindeki büyümenin yüzde 3.5; enflasyonun ise yüzde 7 seviyesinde gerçekleşmesini öngörüyor.

TÜSİAD'ın Türkiye ekonomisine ilişkin açıkladığı 2015 yılı tahminlerine göre, 2015'te bütçe açığının GSYH'ye oranı yüzde 1.5; kamu borç stokunun GSYH'ye oranı ise yüzde 34.4 olarak öngörülüyor. İhracatın 164.2 milyar dolar, ithalatın ise 230.1 milyar dolar olarak tahmin edildiği öngörüye göre, cari işlemler açığının GSYH'ye oranı ise yüzde 4.9 olarak gerçekleşecek. Özel tüketim harcamaları artışı 3.8; özel sabit sermaye yatırımları artışı ise 2.8 olarak bekleniyor. İşsizlik beklentisi ise yüzde 10.9 seviyesinde oluştu. TÜSİAD, reel kur endeksini yüzde 1; ikincil piyasa gösterge faizinin yıl ortalamasını ise yüzde 8 olarak öngörüyor.

Sayfa Yükleniyor...