'Bu yıl da büyümede rekor kırarız'

İstanbul'da bir toplantıya katılan Maliye Bakanı Şimşek, "Bu yıl da büyümede rekor kırarız" dedi.

'Bu yıl da büyümede rekor kırarız'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye için bu yıl yüzde 6-7 arası bir büyümenin son derece olası olduğunu söyledi.

Şimşek "İlk yarıdaki büyümeyi sürdürecek düzeyde ne tasarruf oranı, ne de uluslararası kaynağa erişebilirlik var. Ancak güçlü faktörlerin etkisiyle bu yıl da büyümede rekor kırarız" dedi.

İstanbul'da düzenlenen OECD Vergi İdareleri Forum toplantısına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek şunları kaydetti:

"Yılın ilk yarısındaki büyümeyi devam ettirecek düzeyde Türkiye'nin ne tasarruf oranı var, ne de uluslararası kaynağa erişebilirliği. Ama bu yıl da büyüme rekor kıracak. Yüzde 6-7 arası bir büyüme son derece olası."

Şimşek'e göre krizin dip noktasından bu yana yaratılan 2 milyon istihdam, sağlıklı bankacılık sektörü, iyileşen kamu finansman dengesi ve hane halkının güçlü yapısı, Türkiye'de büyümeyi destekleyecek.

Şimşek anayasa değişiklik paketinin kabul edilmesi ile gerçekleşecek reformların da büyüme performansını artıracağını söyledi.

Hükümetin orta vadeli program ve mali plan çerçevesinde hedefleri tutturacağını belirten Maliye Bakanı, seçim ekonomisi endişelerinin yersiz olduğunu kaydetti:

"Şu anda piyasanın fiyatladığı kredi notu, Türkiye için kredi derecelendirme kuruluşlarının verdiği notun 3-4 kademe daha üzerinde. Dolayısıyla piyasa mali disiplinde şu anda bir sıkıntı görmüyor. Biz de bu kredibilitemizi korumak için ne gerekiyorsa yapacağız."

Bakan, 2011 bütçesinin en geç 17 Ekim'e kadar meclise sunulacağını belirtti. Dolaylı vergilerde artışın gündemlerinde olmadığını söyleyen Maliye Bakanı, seçim öncesi meclisin yoğun gündemi nedeniyle gelir vergisi kanunu reformunun yapılamayacağını açıkladı.

Sayfa Yükleniyor...