Bu yıl en az 10 KOBİ borsaya geliyor

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, 3-4 KOBİ'nin yakın dönemde halka açılmak için hazırlık içinde olduğunu açıkladı.

Bu yıl en az 10 KOBİ borsaya geliyor

KOBİ'lerin halka açılmasını teşvik amacıyla KOSGEB, Aracı Kuruluşlar Birliği, SPK ve İMKB'nin imzaladığı protokol meyvesini veriyor.

CNBC-e'ye konuşan İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, "Gelişen işletmeler pazarında şu an bir şirket (Berkosan) işlem görüyor. Bir şirketin daha (Van Et) halka arz çalışmaları sürüyor. 3-4 şirket bilgi aldı, Halka açılmak için hazırlık içinde. Bu yıl 10'un üzerinde KOBİ'nin halka arz başvurusu olmasını bekliyorum" dedi.

Erkan, protokol kapsamında KOBİ'lere vergi dahil başka teşvikler gelebileceğini açıkladı.

Erkan, bazı halka arzlardaki ertelemelere rağmen 2011'de 25-30 halka arz ve 10 milyar liranın üzerinde gelir beklentisini koruyor.

Erkan'a göre, tahvil ihraçlarından elde edilecek gelir, hisse halka arzlarından sağlanacak gelirden daha yüksek olacak.

Erkan, hisseye dayalı opsiyonlarla ilgili Mayıs sonuna kadar altyapı çalışmalarını bitireceklerini ancak bu konuda taraf olmadıklarını söyledi...

İMKB'de 8 Ekim'de hayata geçen emir iptali, fiyat adımlarının daraltılması ve işlemlerde aracı kurumların görülmemesi gibi uygulamaların etkisi olumlu oldu.

Sonraki 4 ayda işlem hacminin yüzde 65 arttığına, dalgalanmanın ise yüzde 15 azaldığına dikkat çeken Erkan, önlemlerin etkisiyle İMKB 30'dan İMKB 100'e yüzde 5'lik bir işlem hacmi kayması olduğunu kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...