Buffett: Kriz Pearl Harbour baskını gibi

ABD'li ünlü yatırımcı Buffett, ülkesi için durumun Pearl Harbour baskını kadar kötü olduğunu söyledi.

Buffett: Kriz Pearl Harbour baskını gibi

Forbes dergisine göre 62 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin kişisi olan Amerikalı yatırımcı Warren Buffett, önümüzdeki 10 yılda hisse senetlerine yatırım yapmanın akıllıca olduğunu söyledi.

CNBC Amerika'nın sorularını yanıtlayan Buffett, yürürlükteki politikalarla doların değer kaybetmemesinin mümkün olmadığını belirterek, "Önümüzdeki 10 yıl için hisse senetlerinin ABD hazine bonolarından daha iyi performans göstereceğine inanıyorum. Şu anki politikaların devamıyla paranın değersiz hale gelmemesi mümkün olmadığından, hazine bonolarının alım gücünün azalacaği kesin" dedi.

Buffett, korkunun 5 dakikada oluşabildiğini ancak güvenin çok daha uzun sürede tesis edildiğini söyleyerek, korkan yatırımcının güvenini tesis etme görevinin Obama'ya ait olduğunu kaydetti.

Buffett şunları söyledi: "Bankacılık sistemiyle ilgili atılabilecek en akıllıca adım bence Obama'nın kendisinin çıkıp güveni tesis etmesi. İnsanların kafası karışırsa korku faktörü artar; bu durum yatırımcı için de geçerli. Bankalara yatırımlarımda 3 yıl sonrasıyla ilgili olumlu bir gelecek görmek isterim. Ayrıca, bence türev enstrümanlar finansal bir kitle imha silahı gibi, çok tehlikeliler. Ancak, arabalar da tehlikeli, yine de herkeste var. Ama bir hız sınırı var. Türev enstrümanlara düzenleme getirilmesi şart."

Buffett, Amerikan ekonomisinin içinde bulunduğu durum için Pearl Harbour benzetmesi yaptı. Buffett, krizin boyutlarını zamanında fark edemediğini kabul etti ve ülke ekonomisinin olabilecek en kötü duruma yaklaştığını belirtti.

Buffett, "Amerikan ekonomisi bir uçuruma yuvarlanıyor, sadece yavaşlamadı aynı zamanda insanların davranışları da daha önce hiç görülmeyen bir şekilde değişti" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...