Buffett’la öğle yemeği 350 bin dolar

Her yıl GLIDE Vakfı tarafından düzenlenen Warren Buffett’la öğle yemeği açık artırması bir günde 350 bin dolara kadar teklif aldı.

Buffett’la öğle yemeği 350 bin dolar

Dünyanın en zengin dördüncü kişisi ve en büyük yatırımcılarından Warren Buffett’la bir vakıf hayrına öğle yemeği yemek isteyenler yüzbinlerce doları gözden çıkardı.

GLIDE Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen açık artırma 25 bin dolarla başladı ve bir saat içinde altı basamaklı rakamları görüp gün sonunda 350 bin dolara kadar çıktı.

Açık artırmayı kazanan yanında getireceği yedi arkadaşıyla birlikte New York’un önde gelen lokantalarından Smith & Wollensky’de Buffett ile öğle yemeği yiyecek.

Bu açık artırmadan elde edilen tüm gelir GLIDE Vakfı’nın evsiz ve mali gücü yetersiz kişiler için yapacağı çalışmalara harcanacak.

Buffett ve eşi Susie bu vakfın büyük destekçilerinden. İkili, 2000 yılından bu yana vakfa yaptıkları farklı çalışmalarla 16 milyar doların üzerinde katkı sağladı.

Bu öğle yemeği için verilen teklifler 2012’deki açık artırmada da 25 bin dolarla başlamış ve 3,4 milyon dolara kadar çıkmıştı.

Sayfa Yükleniyor...