Bursa 'marka kent' olacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından kentlilik bilincinin oluşturulması amacıyla ''Bursa'yla Gurur Duyuyorum'' projesi başlatıldı.

Bursa 'marka kent' olacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın, tarihe yön veren ender kentlerden biri olduğunu söyledi.
        
1. Konsül'ün İznik'te toplanmasının tesadüf olmadığını, Bursa'nın Anadolu Selçuklu Devleti ve Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yaptığı belirten Altepe, şöyle dedi:
        
'Bu toprakların sahip olduğu enerji ve kurucu irade bünyesinden birçok eser, sanatçı, bilim ve devlet adamı çıkmıştır. Geçmişte başarılanları bugün de
başarabilmek, bizler için hayal olmadığı gibi, bugün yapılan bütün çalışmalarımızı da bu hedef ve vizyon doğrultusunda planlıyor ve
gerçekleştiriyoruz.''
        
Altepe, göç alan kentlerin başında gelen Bursa'da, kentlilik bilinci ve aidiyetini artırmaya verdikleri önemi vurgulayarak, şunları kaydetti:
        
''Bursa'yla Gurur Duyuyorum Projesi, yerel ve ulusal bazda oluşmuş olan Bursa algısını güncellemeyi, bununla beraber Bursa'da doğan, doyan ve okuyanların Bursa ile gurur duymalarını ve bu süreçte her bir Bursalının, Bursa'nın doğal elçisi olarak davranmasını sağlamayı amaçlamaktadır. Proje kapsamında eğitim çalışmaları yürütülecek, yerel ve ulusal bazda tanıtım kampanyalarıyla proje desteklenecektir.''
        
TSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez de kentlilik bilincini oluşturarak, kentin sahiplenilmesini, ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda yeni dinamikler kazanmasını hedeflediklerini bildirdi.
        
Projenin, Bursa'nın ''marka kent'' olmasına sağlayacağı katkıya işaret eden Sönmez, ''Projeyle Bursa algısını güçlendirmek, Bursa'da doğan, doyan ve okuyanların kentle gurur duymalarını sağlamak, Bursa ile gurur duyan herkesin bu kentin doğal elçisi olmasıyla Bursa lobisinin güçlenmesini sağlamaktır'' diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...