Bütçe mesaisi tartışmalı başladı

Plan Bütçe Komisyonu, 2010 bütçe tasarısını görüşüyor. İlk gün çalışmalarında muhalefet bütçenin gerçekçi olmadığını savunarak, "2010'a müflis bir bütçeyle başlıyoruz" eleştirisi yaptı.

Hükümet, 2010 bütçe tasarısını 'krizden çıkış belgesi' iddiasıyla Meclis'e sundu. Ancak muhalefet, bu görüşe katılmıyor.

Plan Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeler, CHP ve MHP'lilerin, "Bütçe, krizden çıkış ve ekonomik toparlanma için önlem içermiyor" eleştirileriyle başladı.

İki grubun üyeleri, bütçe hedeflerinin gerçekçi olmadığını savunarak, "2010'a müflis bir bütçeyle başlıyoruz" iddiasını gündeme getirdi.

Bütçenin revize edilmesini isteyen MHP milletvekillerinin eleştiri okları, değiştirilen TRT gelirleri düzenlemesine de yöneldi. MHP, artan TRT payları için "Tuhaf, deli dumrul vergileri" dedi.

kürt ve Ermeni açılımlarına değinen MHP, hükümete "Ekonomik açılım nerede" diye sordu. Hükümetin istihdam, üretim ve kapanan fabrikalar için hiçbir şey yapmadığını savundu.

Uzun bütçe maratonunun ilk tartışması da ilk gün mesaisinde yaşandı. DTP'li Hasip Kaplan, CHP ve AK Parti'yi yüzde 10'luk seçim barajı konusunda işbirliği yapmakla suçladı. "Bu, utanç vericidir" dedi. CHP'liler kaplan'dan sözlerini geri almasını istedi.

Sayfa Yükleniyor...