Bütçe temmuzda fazla verdi

Bütçe temmuzda 129 milyon TL fazla verdi, faiz dışı fazla 4.3 milyar TL oldu.

Bütçe temmuzda fazla verdi

Bütçe temmuzda fazla verdi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, merkezi yönetim bütçesinin temmuz ayında 129 milyon lira fazla verdiğini, faiz dışı fazlanın ise 4.3 milyar lira olduğunu açıkladı.

Ağbal yaptığı açıklamada, bütçedeki güçlü performansın Temmuz'da da sürdüğünü belirterek, "Temmuz ayında bütçe hem aylık hem de kümülatif olarak fazla verdi" dedi.

Ağbal'ın açıklamasına göre, geçen yıl temmuzda 5.4 milyar TL açık veren bütçe bu yıl 129 milyon TL fazla vererek, 5.5 milyar TL'lik iyileşme gösterdi. Benzer şekilde ocak-temmuz döneminde de bütçe dengesi geçen yılın aynı dönemine göre 5.9 milyar TL iyileşerek 1.3 milyar TL fazla verdi.

Temmuzda faiz dışı fazlada güçlü bir performans gerçekleştiğini belirten Ağbal, bu yıl temmuzda faiz dışı fazlanın 4.3 milyar TL ile geçen yılın aynı dönemine göre 4.7 milyar TL iyileşme gösterdiğini kaydetti.

Yılın ilk yedi ayında faiz dışı fazla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.6 artarak 31.9 milyar TL oldu.

AĞBAL: MALİ DİSİPLİN KARARLILIKLA SÜRÜYOR

Ağbal bütçe rakamlarıyla ilgili şunları söyledi: "Ekonomimizin en güçlü yanlarından birini oluşturan mali disipline kararlılıkla devam ediyoruz. Global ekonomideki kırılganlık ve belirsizliklerin devam ettiği bir ortamda, Türkiye ekonomisi güçlü yönlerini devam ettirme ve daha da pekiştirme görünümünü koruyor. Bütçe disiplini yanında, ekonomimize daha da güç katacak yapısal reformlara da hız kesmeden devam edeceğiz. "

Sayfa Yükleniyor...