Bütçede 4.6 milyar liralık fazla

Bütçe Mayıs ayında 4.6 milyar liralık fazla verdi. Beş ayda bütçe açığı 432 milyon lira oldu.

Bütçede 4.6 milyar liralık fazla

Bütçe Mayıs ayında yüzde 61.8 artışla 4.6 milyar liralık fazla verdi, faiz dışı fazla da yüzde 1.4 artışla 7 milyar liraya ulaştı.

Mayıs ayında bütçe gelirleri bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13.6 artarak 30.8 milyar lira oldu. Bütçe giderleri ise yüzde 8 oranında artarak 26.2 milyar lira olarak gerçekleşti.

Mayıs'ta vergi gelirleri geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13.7 artışla 26.5 milyar lira, faiz hariç bütçe giderleri ise yüzde 17.8 oranında artarak 23,8 milyar lira oldu.

BEŞ AYDA 432 MİLYON LİRALIK AÇIK
Beş aylık dönemde bütçe açığı 432 milyon lira olarak gerçekleşti. Ocak-Mayıs döneminde vergi gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10.9 oranında artarak 110.9 milyar lira olarak gerçekleşti.

ŞİMŞEK: CESARET VERİCİ
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk dört ay ile mukayese edildiğinde vergi gelirlerinde Mayıs ayında görülen toparlanmanın cesaret verici olduğunu söyledi.

Mali disiplinin en önemli çıpa olmaya devam edeceğini belirten Şimşek, bütçede yıl sonu hedefine ulaşmak için her türlü tedbirin alınacağını kaydetti.

Şimşek, ''Haziran 2012 döneminde geçen yılki alacak yapılandırmasının peşinatının, bu yıl olmayacak olması ile memur toplu sözleşmesinden gelecek birikimli yükün etkisi ile bütçe dengesinde bozulma söz konusu olabilecektir'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...