Büyük bankalara ek sigorta primi geliyor

TMSF, sorun yaşadığı zaman sistemik risk yaratabilecek büyük bankalardan ek sigorta primi alacak. TMSF Başkanı Gül, alınacak ek primin yüzde 8 ila 10 civarında olabileceğini söyledi.

Büyük bankalara ek sigorta primi geliyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), büyük bankalardan ek sigorta primi almaya hazırlanıyor.

TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, sigorta primi tarifesinde yapılacak değişikliklerle, büyük bankalardan ek prim alınacağının mesajını verdi.

CNBC-e'ye konuşan Gül, alınacak ilave sigorta priminin oranının yüzde 8 ile 10 arasında olabileceğini kaydetti. Bankalara ek primin getireceği yük toplam 16 milyon TL olacak.

Yeni tarifeyle birlikte sigorta primlerinin vadelere göre farklılaşacağını da söyleyen TMSF Başkanı, yeni tarifenin Ekim ayında açıklanabileceğini belirtti.

Kurdaki hareketlere de değinen Gül, TMSF'nin son 3.5-4 ayda 400 milyon dolara yakın döviz sattığını belirtti ve satışların sürebileceğini kaydetti.

Gül, TMSF'nin döviz satışlarının tamamen bir fon yönetimi olduğunun ve para politikası aracı olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Gül, Ağustos ayı sonunda yaptığı açıklamada, vadesi dolan döviz pozisyonlarından zaman zaman satış yaptıklarını ve 6 Temmuz'dan bu yana 160 milyon dolar 120 milyon euro sattıklarını duyurmuştu.

Sayfa Yükleniyor...