Çağlar: Bankacılıkta da polise ihtiyaç var

Bankacılık sektöründeki 'polisiye tedbir' tartışmasını değerlendiren Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar, "Yeri geldiğinde nasıl polise ihtiyaç varsa, bankacılıkta da bir kurumun polislik yapmasına ihtiyaç var" dedi.

Çağlar: Bankacılıkta da polise ihtiyaç var

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın "Bankacılık sektöründe gerekirse polisiye tedbir alınır" sözlerine Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar'dan destek geldi.

CNBC-e'ye konuşan Çağlar, "Yeri geldiğinde polise nasıl ihtiyaç varsa, bankacılık sektörü açısından da bir kurumun polislik yapmasına ihtiyaç vardır. O kurum da BDDK'dır. Ben de o kurumdan yetişmiş biri olarak zaman zaman da yaptık. Piyasadaki haksız rekabetin ve aşırı hırsların törpülenmesi açısından böyle bir güce ihtiyaç var" dedi.

Merkez Bankası'nın kararlarının etkisinin en çok kârlar üzerinde görüleceğini belirten Çağlar, "Sektörün olduğu gibi Ziraat'in kârında yüzde 20-25 kayıp olabilir" dedi.

Munzamdaki artışın kredileri 5-6 ay içinde yavaşlatacağını söyleyen Çağlar, Ziraat Bankası'nın bu yıl kredilerde artış oranının hükümetin koyduğu yüzde 25 limitinde olacağını kaydetti.

Çağlar, "Bu yıl alınan tedbirlere biz kamu kurumu olarak uymalıyız. Biz ilk 3 ayda yüzde 1 ile yüzde 4-5 olan sektör ortalamasının altında büyüdük. Tedbirli gidiyoruz. Kredi artış hedefini yüzde 40'dan 25'e düşürdük" diye konuştu.

Alınan tedbirlerin hükümetin bu yılki yüzde 4.5'lik büyüme hedefinin tutturulması için gerekli olduğunu söyleyen Çağlar "Tedbirler şu an için tolere edilebilir ama bundan sonra ayrıştırmaya gidilmeli" dedi.

MB'DEKİ ARKADAŞLAR DAHA DOĞRU OLUR
Merkez Bankası Başkanlığı için de adı geçen Çağlar şunları kaydetti: "Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'ne de talip değildim. Buna da talip değilim. Bu tarz görevlere talip olunmaz, yetkin görürlerse atarlar. Ben usta-çırak ilişkisine inanıyorum. Merkez Bankası'nda yetişen arkadaşlarımızın bu görevde olmasının daha doğru tercih olacağını düşünüyorum."

Sayfa Yükleniyor...