Çağlayan: İhracat süper liginde yerimizi aldık

Ekonomi Bakanı Çağlayan, ihracatın 100 milyar doları geçtiğini, Türkiye'nin ihracat süper ligindeki yerini aldığını açıkladı.

Çağlayan: İhracat süper liginde yerimizi aldık

Bakanı Zafer Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, 3 Ekim tarihi itibariyle ihracatın 100 milyar doları geçtiğini, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında gerçekleşecek ihracat ile orta vadeli program hedefi olan 127 milyar dolar ihracat rakamının rahatlıkla geçileceğini belirtti.

Türkiye'nin 2007 yılında girdiği 100 milyar doların üzerinde ihracat yapan ülkeler liginde artık yerini tescillediğini ifade eden Çağlayan, Türkiye'nin küresel kriz döneminde dahi 100 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirerek, 100'ler Kulübü'nün asli üyesi olduğunu, bu ligden düşmesinin söz konusu olmadığını kanıtladığını kaydetti.

Bakan Çağlayan, küresel kriz döneminde uyguladığı ekonomik politikalarla, krizin etkilerini en aza indiren Türkiye'nin krizle mücadelede dünya ülkelerine örnek olduğunu belirterek, dünyanın pek çok ülkesinde küresel krizin etkileri halen sürerken Türkiye ekonomisinin büyümede, istihdamda, ihracatta gösterdiği performans ile başarısını bir kez daha kanıtladığını ifade etti.

2010 yılında 100 milyar ihracat rakamına 25 Kasım'da ulaşıldığı göz önüne alındığında, 2011 yılı ihracat performansının oldukça yüksek olduğunun ortada olduğuna dikkat çekti.

Sayfa Yükleniyor...