Çağlayan Kavşağı Pazartesi günü açılıyor

Yayaların hizmetine sunulan en büyük meydan olacak.

Çağlayan Kavşağı Pazartesi günü açılıyor

İstanbul'da araç trafiğinin en yoğun yaşandığı bölgelerden biri olan Mecidiyeköy Katılımı-Çağlayan Kavşağı arası köprülü kavşak ve bağlantı yolları, 30 Mayıs Pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacak.        


Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, İstanbul'un en önemli iş ve finans merkezlerinden olan ve yoğun bir nüfus barındıran Mecidiyeköy'ün, İstanbul'un Anadolu yakasından gelenler ile Avrupa yakası içerisinde seyahat edenlerin aktarma noktasını oluşturduğunu, köprünün trafik yükünün yan yollara dağıtılması bakımından da önem taşıdığını ifade etti.       

Çağlayan Kavşağı, Piyalepaşa Bulvarı, Kağıthane Caddesi, Mecidiyeköy, Okmeydanı, D-100 Karayolu'nun birleştiği nokta olan Çağlayan Meydanı'nda inşa edilen yeni Adalet Sarayının hizmete girmesiyle Adalet Sarayına ulaşımın Mecidiyeköy aktarmalı olacağını ve trafik yükünün daha da artacağını söyleyen Soluk, şöyle konuştu:

6,5 AYDA TAMAMLANDI
''Meydanın yeniden düzenlenmesine ve İstanbul'da bir çok toplantıya ev sahipliği yapan Çağlayan Kavşağı'nı iki katlı bir kavşak haline getirerek buradaki trafiğin yer altına alınmasına karar verildi. Karayolları Genel Müdürlüğünce projelendirilip ihale edilen ve yapım çalışmaları 8 Kasım 2010 tarihinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından törenle başlatılan Mecidiyeköy Katılımı-Çağlayan Kavşağı arası Köprülü Kavşak ve bağlantı yolları inşaatı işi, 6,5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete açılacak hale geldi. Kış aylarında ağır ve zor çalışma ortamında geceli gündüzlü 24 saat çalışma yapılarak proje tamamlandı.

İSTANBUL'DA YAYALARIN HİZMETİNE SUNULAN EN BÜYÜK MEYDAN
İnşaat çalışmaları sırasında yaşanan sıkıntılara İstanbulluların gösterdiği tahammül ve hoşgörüye teşekkür ediyoruz. 'Bu sabrın karşılığında İstanbullular 22 bin metrekarelik yayalaştırılmış bir meydana ve geçmişte dur-kalklı hizmet veren sinyalize kavşaklardan kurtularak daha konforlu, kesintisiz ve hızlı bir ulaşım sistemine kavuşmuş oldu.

Bölgede trafiğin yer altına alınmasıyla Çağlayan Meydanı, İstanbul'da yayaların hizmetine sunulan en büyük meydan oldu. Abide-i Hürriyet Parkı ile bütünlük içinde yapılacak meydan düzenlemesiyle, bölgede oturan ve çalışan vatandaşlar ile İstanbul Adliyesi için sosyal bir merkez oluşturuldu.       

Ayrıca proje kapsamında D-100 yolunun Mecidiyeköy ayrımı, D-100 üzerindeki köprü ve yolların genişletilmesi ile rehabilite edilerek ana güzergahta rahatlama sağlandı."        




Sayfa Yükleniyor...