Çağlayan: Otomotivciler düetçi

Ekonomi Bakanı Çağlayan, sektöre yeterli teşvik verilmediğini söyleyen otomotivcilere "Var olan teşviklerden yararlanmıyorlar, düetçiler konuları başka tarafa çekiyorlar" dedi.

Çağlayan: Otomotivciler düetçi

Bakanı Zafer Çağlayan'dan otomotiv sektörü temsilcilerine sert eleştiriler geldi.

''İhracatta Sürdürülebilir Üretim Ağları'' konulu basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çağlayan, otomotiv sektörüne ilişkin birçok teşvik bulunduğunu ve bu teşvikleri söylemediklerini belirtti.

Çağlayan sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu neye benzer Birine 'kaç lira maaş alıyorsun ' diye sorduğunda '3 lira' der. 'İkramiye var mı Onunla beraber kaç lira ' diye sorduğunda '4,5 lira' der. Ama sorduğun zaman hep 3 lirayı söyler. Bunlar da olayı farklı boyuta çekiyorlar. Burada stratejik yatırımlar kapsamında neyin olup olmadığını en az benim kadar biliyorlar. Çünkü onlar da çalışmaların içinde oldular. Bana geldiler, orada arkadaşlarımız anlattılar. Benim niyetim, gayem, Türkiye'nin şu anda otomotivde dış ticaret açığını sürdürmemek. Onlar da sürdürmek istiyorsa zaten orada çakışırız. Onlar 'otomotiv sektörüne destek verilmediği' gibi ifadeler kullanıyorlar. Bunu kullanmaya devam ederlerse, o firmaların bilhassa kullandığı başka destekleri de çıkar söylerim. Var olan teşviklerden yararlanmıyorlar, düetçiler konuları başka tarafa çekiyorlar. Hassas yerlere parmak basarsak çok ses çıkar."

Çağlayan, S&P'nin Suriye gerginliğinin komşu ülkelerin notlarına yansıyabileceğine dair yaptığı açıklama için ise "Artık ne dediklerinin bir önemi yok" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...