Çağlayan: Şoför iyiyse korkmaya gerek yok

"Ekonomide frene basmayalım" mesajını yineleyen Ekonomi Bakanı Çağlayan, "Elbette ihtiyat şart ama sürekli frene basılan bir araba yürüyemez. Şoför ileri sürüş tekniği biliyorsa korkmaya gerek yok" dedi.

Çağlayan: Şoför iyiyse korkmaya gerek yok

yönetiminde 'gaz-fren' tartışması yaşanıyor.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Gaza basmayız" derken, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan 'frene basmayalım' mesajını yineledi ve ekledi: "Şoför iyiyse korkmaya gerek yok."

İstanbul Finans Zirvesi'nde konuşan Çağlayan şunları söyledi: "El freni çekilerek Türkiye'nin bir yere gidemeyeceğini herkes görmeli. Sürekli ferene basarak olsa olsa fren balatalarını yakarsınız, olsa olsa etrafı balata kokusu sarar. Bu noktada temkinli olmak arabayı çalıştırmamakla eş anlamlı olmamalı. Elbette ihtiyat şart ama sürekli frene basılan bir araba yürüyemez. Şoför önemli ama ileri sürüş tekniği biliyorsa korkmaya gerek yok; gaza basması gerektiği yerde gaza basacak."

Çağlayan, Türkiye'nin IMF'ye 'cep harçlığı' olarak 5 milyar dolar verecek duruma geldiğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan dün 'büyümede aşırı fren yapılıyor' eleştirilerine şu yanıtı vermişti: "Bir bakıma siste, virajlı yolda otobüsü dikkatle kullanan şoföre yolcular ‘ya kardeşim niye yavaşlıyorsun bas gaza bas gaza’ dediğinde tabii ki şoför dinlemeyecek ve gereğini yapacaktır. O nedenle bizim de mutlaka dikkatli gitmemiz gerekiyor. Türkiye’nin potansiyel büyümesiyle, kaynaklarıyla, tasarruf oranlarıyla orantılı büyüme oranları görmemiz gerekiyor."

Sayfa Yükleniyor...