Çalışanlarına 60 milyon dolar dağıttı

Bankacıların açgözlülükleri ile krize neden olmakla suçlanan bir dönemde, Miami’de bir bankacı çalışanlarına, kendi cebinden 60 milyon dolar dağıttı.

Çalışanlarına 60 milyon dolar dağıttı

Florida Kent Ulusal Bankası’nın eski sahibi Leonard Abess Jr. Bankasının yüzde 83 hissesini İspanyol bir bankaya sattı. Abess satış sonrasında, 60 milyon doları, çalışmaya devam eden ve emekli olmuş 471 banka personeline dağıttı.

Babasının 1946 yılında kurduğu banka, bir ara ailenin elinden çıksa da Abess 1985’de bankayı tekrar satın aldı ve geçen sürede yedi şubeli ve 400 milyon değerindeki bankasını 18 şubeli ve 2.75 milyar dolar değerinde bir banka haline getirdi.

Pek çok bankanın battığı ya da hüküet desteğine ihtiyaç duyduğu kriz ortamında da Abess, bankasını kar eder durumda tutmayı başardı ve bu dönemde Federal Banka’dan yardım talebinde bulunmadı.

Geçtiğimiz günlerde banka hisselerinin yüzde 83’lük payını bir İspanyol bankasına satan Abess, satıştan elde ettiği 927 milyon doların 60 milyonunu çalışanlarıyla paylaştı.

VİDEOYLA İŞ GÜVENCESİ MESAJI
Satıştan çalışanların haberdar olması gerektiğini düşünen Abess, bir video mesajı hazırlayarak, satış hakkında çalışanlarına bilgi ve işten atılmayacakları garantisini verdi.

Görevine devam eden, bankanın başkan yardımcısı Linda Naughton da bankadan emekli olan kişileri arayarak yakında bir mektup alaacklarını bilidirdi ve “mektubu, önce bir yere oturup sonra açın” uayarısını yaptı.

Satış işlemleri tamamalandıktan sonra da içlerinde veznedarların, alt düzey yöneticilerin ve sekreterlein de bulunduğu, 399’u halen çalışan, 72’si de emekli olmuş toplam 471 banka personeli, ortalama 127 bin dolarla ödüllendirildi.

OBAMA’DAN ÖVGÜ
Abess’in bu çömertliği ABD Başkanı Barack Obama’nın da dikkatini çekti. Obama, Salı günü Kongre’de yaptığı konuşma yaparken, izleyiciler arasında Başkan’ın özel misafiri olarak Abess de bulunuyordu.

Çalışanlarına 60 milyon dolar dağıttı         - 1 Abess, Obama'nın misafiri olarak geldiği kongre'de, Başkanın konuşmasını First Lady ile birlikte izledi.

Yerel basının yanı sıra ulusdal basında da haber olan Abess, Herald Tribune’e şunları söyledi: “Benimle birlikte kalan ve banka sermayesinde hiç payı olmayan çalışanlara hep bir sürpriz hazırlamayı düşünmüştüm. “

BANKA PERSONELİ ÇOK MUTLU
57 yıl bankada çalışan ve Abess’ın babasının sekreterliğini de yapan 75 yaşındaki banka emeklisi Joyce Andrews, heberi duyduğuna Abess’i kendi oğlu gibi gördüğünü söylüyor ve ekliyor: “Bu inanılmaz. Bence bu yılın en iyi hissettiren haberi olmalı. Ne yapacağını bilemediği kadar çok parası olan pek çok kişi var. Elbette bu onların parası ama bu yapılan da harika birşey.”

Bankadan müdür yardımcısı olarak emekli olan William Perry kendi payına düşen 50 bin dolarla oğlunun üniversite masraflarını ödemeyi planlıyor. Perry Abess’in yaptığını şöyle değerlendirdi: “Bence herkes için sürpriz oldu. Ama tanıyan bir olarak, onun böyle bir şey yapabilecek biri olduğunu söyleyebilirm.”

Sayfa Yükleniyor...