Cameron: Güvenliğimiz IŞİD'i yok etmemize bağlı

İngiltere Başbakanı David Cameron, "Güvenliğimizin IŞİD'i Irak'ta olsun, Suriye'de olsun geriletmemize, nihayetinde de yok etmemize bağlı olduğu giderek daha açık hale geliyor" dedi.

Cameron: Güvenliğimiz IŞİD'i yok etmemize bağlı

Cameron ikili görüşmeler kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.
Erdoğan'ın, İngiltere Başbakanı Cameron'ı Regnum Otel'deki kabulü, yaklaşık yarım saat sürdü. Kabulde, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak da bulundu. 
Basın mensuplarının görüntü aldığı sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Zirveyi nasıl buldunuz Konular, ortam nasıl, Güzel mi?" sorması üzerine Cameron, "Evet" yanıtını verdi.

Görüşme öncesi İngiliz basınına açıklamalarda bulunan Cameron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yarın yapacağı ikili görüşmede, kendisini IŞİD'le mücadeleye destek vermeye çağıracağını söyledi.

Rusya'nın IŞİD dışındaki Esed muhaliflerini hedef aldığını ve bu konuda Rusya ile anlaşmazlık içinde olduklarını ifade eden Cameron, Putin'le yarın gerçekleşmesi planlanan ikili görüşmede kendisine, "Bak, IŞİD'i yok edersek Rusya'da da, İngiltere'de de daha güvende olacağımız konusunda anlaşabiliriz en azından. Odaklanmamız gereken şey bu" diyeceğini aktardı.

Cameron, "Güvenliğimizin IŞİD'i Irak'ta olsun, Suriye'de olsun geriletmemize, nihayetinde de yok etmemize bağlı olduğu giderek daha açık hale geliyor" diye konuştu.

İngiltere'nin halihazırda Irak'da IŞİD'e karşı mücade ettiğini, başka ülkelerin de Suriye'de benzer bir mücadele verdiğini anlatan Cameron, "Ancak ve ancak bu ölüm kültünü tamamen ortadan kaldırarak İngiltere'de, Fransa'da ve bütün Avrupa'da daha güven içinde olabileceğiz" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...