Çekirdekte büyüme gördü, 'Çitliyo' dedi

Peyman CEO'su Güneş, çekirdekteki küçülmenin durup, büyümeye döneceğini belirterek, bu yılki ciro beklentilerinin 107 milyon lira olduğunu kaydetti.

Çekirdekte büyüme gördü, 'Çitliyo' dedi

Peyman Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Ayhan Güneş, Peyman'ın yeni ay çekirdeği markası ''Çitliyo''nun tanıtımında, krize karşı iyi bir yıl geçirdiklerini, hedeflerini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, krizin tam ortasında yatırıma devam ettiklerini söyledi.

Geçen yıl ilk markaları olan Dorleo'yu tanıttıklarını hatırlatan Güneş, ''Çitliyo da en az Dorleo'nun başarısını yakalayacak bir operasyon olacaktır. Bundan sonra farklı marka yatırımları ve ürün çeşitlemelerimiz de devam edecektir. Sektörü büyütmeye devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

Geleneksel atıştırmalık ürünlerden biri olan ay çekirdeğinin Türk tüketicisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Güneş, Türkiye'de yıllık 120 bin ton ay çekirdeği tüketimi bulunduğunu, 700 milyon dolarlık bir tüketim ve kişi başına düşen miktarın da 1,5 kilo olduğunu anlattı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Güneş, krizden dolayı bütün atıştırmalık ürünlerin tüketiminde yüzde 20 azalma olduğunu belirterek, ''Büyüyen, yatırım yapan bir şirketiz. Bu düşüşleri bir şekilde telafi ediyoruz. Çekirdekteki küçülmenin durup, büyümeye döneceğini düşünüyoruz'' dedi.

2008'de 85 milyon lira ciro elde ettiklerini, bu yıl ciro beklentilerinin 107 milyon lira olduğunu kaydeden Güneş, bir soru üzerine ay çekirdeğinde 2010 yılı sonunda hedeflerinin tüketimin yüzde 10'unu almak olduğunu kaydetti.

Çitliyo markasının 6 farklı lezzetle piyasaya sunulduğunu ifade eden Güneş, geçmiş yıllara göre paketli kuru yemiş pazarının hijyen, üründe istikrar aranması ve paranın karşılığının aranması nedeniyle büyüdüğünü söyledi.

Ay çekirdeğinde bu yılın sonuna kadar ulusal yayılımı tamamlamayı düşündüklerini kaydeden Güneş, kişi baş tüketimin en fazla İstanbul'da olacağına inandıklarını belirtti.

8 TON AY ÇEKİRDEĞİ SATMAK İSTİYORUZ
Sigara yasağıyla birlikte kuru yemiş tüketimindeki artışa ilişkin bir soru üzerine de Güneş, ''Bence de sigarayı bırakmak için en güzel yol. Ben iki yıl önce bıraktım, kabak çekirdeği müptelası oldum. Yasakların bir etkisi kuru yemiş tüketimi artışına olur. 2009'da hedefimiz 8 bin ton ay çekirdeği satmaktır'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...