Çelebi Hindistan'da dev kargo ihalesini kazandı

Çelebi Hava Servisi, Hindistan’ın en büyük havalimanı olan Delhi Indra Gandhi Uluslararası Havalimanı kargo ihalesini kazandı.

Çelebi Hindistan'da dev kargo ihalesini kazandı

Çelebi Hava Servisi (ÇHS), Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’deki Delhi Indra Gandhi Uluslararası Havalimanı işletmecisi Delhi Airport Private Ltd. (DIAL) tarafından açılan; mevcut kargo terminalinin (Brownfield), geliştirilmesi, modernizasyonu, finansmanı ve 25 yıl süreyle işletilmesini kapsayan ihaleyi kazandı.

Kazanılan bu ihale ile Çelebi Hava Servisi, Hindistan’ın en büyük ve en önemli iki havalimanında hizmet verme hakkını elde etti.

KARGO TRAFİĞİ 1 MİLYON TONA ULAŞACAK
Çelebi Hava Servisi’nin hizmet vermeye başlayacağı Delhi Indra Gandhi Uluslararası Havalimanı; yolcu trafiği açısından Hindistan’ın en büyük, kargo trafiği açısından ise ikinci büyük havalimanı konumunda.

Havalimanında 2008 yılında hizmet verilen kargo miktarı 430 bintona ulaştı. Son yıllarda havacılık sektöründe büyük gelişme kaydeden Hindistan’ın kargo kapasitesi de buna paralel olarak aynı hızda büyüyor. Kargo trafiğinde, 2001 yılından bu yana her yıl ortalama yüzde 10 büyüme gözlenen Delhi Indra Gandhi Uluslararası Havalimanı’nda gelecek 10 yıl içinde kargo trafiğinin 1 milyon ton/yıla ulaşacağı öngörülüyor.

Çelebi Hava Servisi, İspanya ve Almanya’nın çeşitli havalimanlarında yer hizmetleri veren İspanya merkezli Acciona S.A. Grubu ile şirket hisselerinin tamamının Çelebi tarafından alınmasına yönelik görüşmelere, kuruluşlar arasında imzalanan gizlilik ve münhasırlık anlaşması çerçevesinde yeniden başlandığını kısa bir süre önce açıklamıştı.

Sayfa Yükleniyor...