Çelik: Kıdem tazminatı sürdürülemez

Çalışma Bakanı Çelik, kıdem tazminatının sürdürülemeyeceğini, bu soruna fonlu sistemle çözüm bulunacağını söyledi.

Çelik: Kıdem tazminatı sürdürülemez

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatını, fonlu sisteme dönüştürme konusunda kararlılıklarının sürdüğünü, şu anda bu konunun çalışma aşamasında olduğunu belirterek, söz konusu tazminatlar için belirlenecek oranlar konusunda tarafların görüşlerinin alınacağını söyledi.

Gazetecileri Derneği'nin (EGD) konuğu olarak katıldığı toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, "Kıdem tazminatı sürdürülemez" dedi ve yüzde 10'un faydalandığı bir yapının devam etmesinin düşünülemeyeceğini kaydetti.

Çelik, "İşgücü piyasamızı katılaştıran, verimliliği azaltan en önemli sorun" olarak tanımladığı kıdem tazminatı konusuna fonlu sistemle çözüm bulacaklarını altını çizerek, işgücü piyasasının en önemli sorunu haline gelen kıdem tazminatı konusuna çözüm bulmak amacıyla kurulacak fonlu sistemin detaylarının ise sosyal taraflarla görüşmeler neticesinde belirleneceğini belirtti.

Türk-İş Başkanlar Kurulu dün, hükümetin değişiklik yapmayı planladığı kıdem tazminatında çalışanların hak kaybına uğrayacağı bir uygulamayı genel grev sebebi sayacağını açıkladı.

Türk-İş'ten yapılan açıklamada, hükümetten, Ulusal İstihdam Stratejisi Belgesi'nde yer alan emek karşıtı hükümleri çıkarması istendi.

Sayfa Yükleniyor...