CEO'lar 2013'ten umutlu

Holdingler, global piyasalarda devam eden zorluklara rağmen 2013'te büyümeyi hedefliyor.

CEO'lar 2013'ten umutlu

Holdinglerin 2013 yılı beklentilerinin konuşulduğu Vodafone CEO Club toplantısında Koç Holding CEO'su Turgay Durak, Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan, Doğan Holding CEO'su Yahya Üzdiyen yer aldı.

Holdingler global piyasalarda devam eden zorluklara rağmen 2013'te büyümeyi hedefliyor. CEO'lar'ın beklentileri ve görüşleri şöyle:

Doğuş Holding CEO'su Akhan: Doğuş olarak 2012 bizim için fırsatlar yılıydı, 2013'te de bir yandan bölgede rekabetçi şirketler yaratmak, bir yandan da ortaklıklar yapmayı planlıyoruz.

Yiyecek-içecek sektöründe oluşmuş markaları ortaklıklar yoluyla satın alma çalışmalarımız var, 2013'te de devam edecek. Hem Türkiye hem de şirketler için 2013'ün 2012'den daha iyi olacağını varsayıyoruz, yatırım ortamının da daha iyi olacağını varsayıyoruz.

Koç Holding CEO'su Durak: 2013'te bizim şirketlere verdiğimiz hedef ülke büyümesinin iki katı. 2013'te 4 milyar dolar yatırım planlıyoruz, buna yeni satın almalar dahil değil. Yatırımlar Tüpraş, Ford Otosan, Tofaş, Arçelik'in bilinen yatırımlarını kapsıyor. Bu sene zor bir yıldı, gelecek yıl daha zor bir yıl olacak.

Sabancı Holding CEO'su Kurtul: Sabancı Holding olarak enerjide hedeflediğimiz pazar payı yüzde 10, 3-4 sene içinde kapasiteyi 7,500 MW'a kadar çıkaracak yatırım yapmak istiyoruz. Enerji, banka, çimento büyüme alanımız, çimentoda kapasitemizi 3 yılda iki kata çıkarmayı düşünüyoruz. Çimentoda yakın ülkelerde satın alarak büyüme imkanını inceliyoruz.

2013 hem Türkiye açısından hem de şirketler açısından daha iyi performans bekliyoruz, sanayi şirketlerimizde inorganik büyüme için çalışıyoruz. 2012'de ciromuz yüzde 15'ten fazla büyüdü. Perakende bizim için önemli, bu alanda büyümek istiyoruz, çalışmalarımız var.

Borusan Holding CEO'su Uğur: Çelik fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle ilk defa bu yıl ciromuzu büyütemiyoruz, 2013'te de benzer olacak.

Doğan Holding CEO'su Üzdiyen: Önümüzdeki yıl da yurtdışına yatırım olabilir, yatırımlarımızı yurtdışına kaydırmayı doğru görüyoruz.

Sayfa Yükleniyor...