CEO'nun Havaş isyanı: Tekelleştiriyorsunuz

Faaliyeti durdurulan Havaş'ın ana ortağı TAV'ın CEO'su Şener ilk kez konuştu: Özelleştirmeden gelen hakkımız durduruldu. Havalimanı-şehir hattının İstanbul Belediyesi tarafından tekelleştirilmesi yanlış.

CEO'nun Havaş isyanı: Tekelleştiriyorsunuz

TAV CEO'su Sani Şener, Havaş'ın seferlerinin durdurulması kararını değerlendirdi.

CNBC-e'ye konuşan Şener şunları söyledi: "Havaş, TAV Havalimanlarının yüzde 65'ine ortak olan bir şirket. O şirketin de 32 milyon Euro civarında bir EBITDA'sı var. Bu EBITDA'nın sadece 2 milyon Euro'sunu temsil eden havalimanından şehire bir otobüs taşımacılığı işi vardı. Fakat çok popüler bir iş olduğu için medyada çok öne çıktı. Aslında bizim çok küçük işlerimizden birisidir. Şöyle önemlidir; bizim için bir semboldür.

Havaş özelleştirilmiş bir şirkettir. Özelleştirilmiş bir şirketin özelleştirmeden gelen bir hakkı vardır. Bu hak durdurulmuş oldu. Bundan dolayı biz konuyu mahkemeye intikal ettirdik. Yargının kararını bekliyoruz. Ama genel olarak baktığınızda İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir ihale yapıyor; biz de katıldık bu ihaleye. Bizim için çok uygun bir teklif değildi vermedik o teklifi. Onun için devam ediyorduk işimize fakat o işi alan firma belediyeye başvurdu ve belediye "Biz kendi ihalemizi yaptık; artık siz burada çalışamazsınız" dedi, durdurdu.

Tabii ki biz yasalara saygılı bir firmayız. Durduk ancak mahkemeye de müracaat ettik çünkü haklı olduğumuza inanıyoruz. İki tane olay var: birincisi o girilen ihalede Havaş hatları durdurulacaktır gibi bir madde kesinlikle yok. İkincisi özelleştirmeden gelen bir hakkımız var. Orada 2 hatta 3-4 otobüs firması da olabilir; herkes çalışabilir. Havalimanı-şehir hattının İstanbul Belediyesi tarafından tekelleştirilmesinin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Halka açık bir firmayız; yasalara saygılı bir firmayız, yargının kararını beklemek durumundayız."

Havataş ile süren rekabetin ardından belediyenin kararıyla hafta sonu Havaş'ın seferleri durdurulmuş, Havaş yargı yoluna gitmişti.

Sayfa Yükleniyor...