Çetinkaya: Son çeyrekten itibaren toparlanma bekliyoruz

Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, yılın son çeyreğinden itibaren ekonomide toparlanmanın başlamasını beklediklerini söyledi.

Çetinkaya: Son çeyrekten itibaren toparlanma bekliyoruz

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, İstanbul Sanayi Odası’ndaki konuşmasında önemli mesajlar verdi.

Çetinkaya, öncü göstergelerin alınan teşvik ve tedbirlerin de katkısıyla, yılın son çeyreğinden itibaren iktisadi faaliyette bir toparlanma gözleneceğine işaret ettiğini söyledi.

Merkez Bankası'nın para politikasının etkinliğini de artırmak amacıyla sadeleşme sürecine devam ettiğini belirten Çetinkaya şöyle devam etti:

"Para politikasının çizdiği çerçeve ve faiz oranları, genel parasal ve finansal koşulların bileşenlerinden sadece bir tanesidir. Finansal sistemden alınan verimliliğin azamiye çıkarılması, hem tasarruf oranı ve rekabet gücünü artırarak toplumsal refahı destekleyecek, hem de politikalarına hareket alanı sağlayacaktır."

"TÜRKİYE OLUMLU AYRIŞACAK"

Merkez Bankası Başkanı, Gıda Komitesi’nin yeniden yapılandırılmasının enflasyonla mücadelede kararlılığı ve yapısal unsurlara karşı ortak çabayı temsil ettiğini belirterek, "Komite çalışmalarının gıda fiyatlarındaki oynaklığın azaltılmasına önemli katkıda bulunacağını düşünmekteyiz" dedi.

Çetinkaya, sağlam temellere dayanan ekonominin orta ve uzun vadede olumlu ayrışmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...