Çeyrek altın 165 lirayla rekor kırdı

Altının ons fiyatının 1778 dolara kadar çıkmasıyla çeyrek altın 165 liraya yükseldi. Altının gramı da ilk kez 100 lirayı gördü.

Çeyrek altın 165 lirayla rekor kırdı

ABD'nin kredi notunun düşmesi sonrası piyasalardaki satış dalgası 'güvenli liman' olarak görülen altın fiyatlarına yeni rekorlar kırdırdı.

Altının ons fiyatı 1778 doları geçerek tüm zamanların zirvesine çıktı.

Riskli varlıklardan kaçan yatırımcının altına hücum etmesi fiyatlarda rekor yükselişe neden oldu.

Uluslararası piyasalarda altının fırlaması içerideki altın fiyatlarını da tetikliyor. 22 ayar altının fiyatı tarihinde ilk kez 100 lirayı görürken, dün 155 lirayı aşan çeyrek altın bugün 165 liraya çıktı.

Garanti Bankası Altın Piyasaları Sorumlusu Alper Kalyoncu, "Ons altın fiyatı bu sabah rekor seviyelere yükseldi, o sırada dolar/TL'de ciddi yükseliş kaydetmişti. Yatırımcılar altında alım tarafında ve global olarak piyasalardaki sıkıntılı atmosfer nedeniyle güvenli yatırım aracı olarak altına talep devam edecek" dedi.

Kalyoncu, "Ons altın fiyatında hedef 1840 dolar seviyeleri ve düşüşler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Öte yandan dolar/TL de yüksek kalmaya devam edecek gibi, TCMB çok sert müdahaleler yapmıyor. Bu anlamda TL gram fiyatı da ons fiyatını takip edecektir. Sert yükselişlerde düzeltme görülebilir" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...